O preocupare majoră pentru oamenii de astăzi este consumul de energie electrică. Dacă veti construi un sistem de cultivare hidroponica cu pompe de aer și de apă, consumul de energie electrică poate fi o problemă serioasă. Chiar și cu panouri solare, nu este ușor de abordat. Ar fi frumos sa găsim o modalitate de a creste legume în sistem hidroponic, fără sa ne ingrijoram pentru intreruperile de curent, într-o manieră cu adevarat off-grid, rupandu-ne de sistem. In plus, deoarece nici nu este nevoie de pompe, sunt cu mult mai puțin costisitoare.
Există o modalitate de a face realiza acest obiectiv. Se numește metoda Kratky, fiind dezvoltată de un profesor de la Universitatea din Hawaii. El a descoperit o configuratie care să vă permită să cresteti plantele într-o soluție statică de elemente nutritive fără a fi nevoie de aerare.
Testand metoda domnului Kratky se pot învăța o serie de lucruri care va vor ajuta în viitor. În primul rând, aceasta chiar funcționează … și inca foarte bine. Este atât de simpla: trebuie doar sa instalati sistemul și sa-l lăsați sa functioneze. Dar, pentru fiecare instalare, va trebui să fiti consecventi în ceea ce cultivati. Nu toate plantele cresc în același ritm, și dacă nu ești atent, plantele ce cresc mai rapid vor consuma apa iar plantele cu creștere lentă vor fi lăsate in aer.
Sistemul tradițional de cultivare, plutitor cu aerare, a functionat excelent. Sfecla elvețiana, rucola, varza Tatsoi …. toate s-au făcut mari.
În încheiere, în cazul în care sunteti constrâns/a de bani, sau sunteți presati de timpul scurt… nu credem că veti găsi un mod mai simplu sau mai productiv să cultivati legume decât acest sistem prezentat în acest film.
Originally posted 2013-02-02 10:00:25.
Reparații la terase
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/
Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.
Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.
Proiectul Răsuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…
DIN CE AI POTI FACE RAI
Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.
Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.
Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării
HIDROIZOLATII DEFINITIVE
Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.
Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.
Ideea este interesanta. Problema cu solutia statica ar fi consumul de nutrienti. Fiecare nutrient aflat in solutie are rolul sau in mentinerea pH-ului. Daca solutia este statica, nutrientii se consuma inegal (chiar si in functie de nivelul de iluminare), determinand schimbari ale pH-ului. Iar cu un pH modificat, ai probleme cu disponibilitatea nutrientilor pentru plante, in mare parte datorita precipitarii. Este ca un cerc vicios. Am explicat si aici fenomenul: http://www.fabricadeplante.ro/cultura-hidroponica-in-serele-usamv-bucuresti