O preocupare majoră pentru oamenii de astăzi este consumul de energie electrică. Dacă veti construi un sistem de cultivare hidroponica cu pompe de aer și de apă, consumul de energie electrică poate fi o problemă serioasă. Chiar și cu panouri solare, nu este ușor de abordat. Ar fi frumos sa găsim o modalitate de a creste legume în sistem hidroponic, fără sa ne ingrijoram pentru intreruperile de curent, într-o manieră cu adevarat off-grid, rupandu-ne de sistem. In plus, deoarece nici nu este nevoie de pompe, sunt cu mult mai puțin costisitoare.

Există o modalitate de a face realiza acest obiectiv. Se numește metoda Kratky, fiind dezvoltată de un profesor de la Universitatea din Hawaii. El a descoperit o configuratie care să vă permită să cresteti plantele într-o soluție statică de elemente nutritive fără a fi nevoie de aerare.

Testand metoda domnului Kratky se pot învăța o serie de lucruri care va vor ajuta în viitor. În primul rând, aceasta chiar funcționează … și inca foarte bine. Este atât de simpla: trebuie doar sa instalati sistemul și sa-l lăsați sa functioneze. Dar, pentru fiecare instalare, va trebui să fiti consecventi în ceea ce cultivati. Nu toate plantele cresc în același ritm, și dacă nu ești atent, plantele ce cresc mai rapid vor consuma apa iar plantele cu creștere lentă vor fi lăsate in aer.

Sistemul tradițional de cultivare, plutitor cu aerare, a functionat excelent. Sfecla elvețiana, rucola, varza Tatsoi …. toate s-au făcut mari.

În încheiere, în cazul în care sunteti constrâns/a de bani, sau sunteți presati de timpul scurt… nu credem că veti găsi un mod mai simplu sau mai productiv să cultivati legume decât acest sistem prezentat în acest film.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340