Afinele rosii, numite si merisoare, sunt fructe cu doua insusiri benefice majore pentru sanatatea omului, anume:

  • previn infectiile în organism;
  • protejeaza organismul de bolile cronice, în primul rând de cele cardiovasculare, prin cel mai mare continut de antioxidanti dintre toate fructele comune.

Afinul rosu (merisorul) este un arbust stufos de 10-30 cm inaltime, care creste la altitudini mari, în pajisti si luminisuri.

Locuitorii din zonele bogate în afine rosii isi tratau inca din vechime o serie de boli, în special cele ale tractului urinar, consumând aceste fructe. Faptul a atras atentia oamenilor de stiinta, care au initiat ample programe de cercetare asupra afinelor rosii. Investitiile recente, orientate in primul rând spre infectiile tractului urinar, arata ca afinele rosii impiedica atasarea bacteriilor patogene, de exemplu E.coli, la peretii acestuia, prevenind astfel imbolnavirea. Mai mult, au fost identificate principiile active responsabile pentru aceasta importanta proprietate, anume, asa-numitele proantocianide, ce fac parte dintr-o clasa mare de substante naturale, aceea a flavonoidelor.

Merisoarele (afinele rosii) contin în proportie de 80% apa, iar restul sunt zaharuri, acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar si uleiuri si saruri minerale.

Prin eficienta lor deosebita, proantocianidele din afinele rosii arata aceeasi insusire de impiedicare a fixarii la mucoasa diferitelor organe si fata de alte bacterii. Experimente în acest sens au demonstrat ca ele actioneaza pozitiv atât fata de Helicobacter pylori, responsabila pentru ulcerul gastric, cât si fata de Streptococcus mutans, responsabila majora pentru cariile dentare, constatându-se ca o simpla clatire a gurii cu suc de afine rosii duce la micsorarea coloniei bacteriene de câteva ori.

Capacitatea afinelor rosii de a preveni aderarea bacteriilor patogene la nivelul diferitelor organe poate avea implicatii foarte importante. Ajutând organismul sa-si mentina sanatatea, consumul de afine rosii scade numarul de infectii si prin aceasta reduce dozele de antibiotice, o problema globala de sanatate.

Folosirea merisorului in cazul hipermenoreei poate injumatati durata ciclului menstrual si reduce starile de slabiciune, anemie, devitalizare.

În prevenirea bolilor cronice, cum sunt cele cardiovasculare, reumatice, canceroase, s-a dovedit fara nici un dubiu rolul important al antioxidantilor, ce sunt continuti în cantitati mari în afinele rosii.

Se stie ca antioxidantii au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi din organism, specii extrem de reactive si de periculoase, carora le suntem expusi pe tot parcursul vietii. Organismul nostru produce el insusi antioxidanti pentru contracararea fenomenelor oxidative, dar nu intotdeauna în cantitati suficiente, mai ales în starile de stres. În consecinta, suplimentarea de antioxidanti prin dieta este esentiala. Alimente bogate în antioxidanti, fructele si legumele sunt foarte indicate pentru o dieta sanatoasa. Si cum s-a mentionat, afinele rosii contin cea mai mare cantitate de antioxidanti dintre toate fructele cunoscute. Un motiv temeinic pentru a fi incluse intr-o dieta sanatoasa, mai ales ca au si proprietati antiinfectioase remarcabile. Antioxdantii continuti fac minuni pentru intreg sistemul cardiovascular si au proprietatea de a restabili nivelul normal al colesterolului.

Afinele rosii contin si proantocianidina, un antioxidant de 20 de ori mai puternic decat vitamina C, cu importante beneficii anticancer. Inhiba cresterea celulelor canceroase.

O alta intrebuintare curativa a pastei de merisoare este cea de prevenire a caderii dintilor.

Compusii chimici ai pastei de afine blocheaza actiunea bacteriilor si astfel se previn infectiile, pentru ca este de mare ajutor in eliminarea lor si a oricarui virus.

Îl poti include si in regimul tau de slabit, pentru a te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Acizii organici continuti au proprietatea de a reduce depozitele de grasime.

Infectiile urechii isi gasesc si ele remediu în afinele gustoase, iar o cura de câteva saptamâni te ajuta sa scapi si de riscul aparitiei pietrelor la rinichi. Pentru ca este o importanta sursa de calciu, ajuta la intarirea danturii si a sistemului osos si reduce riscul aparitiei osteoporozei.

 

Originally posted 2013-01-03 10:37:33.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.