FOTO: David Ebener//Mediafax Foto/AFP

Ministrul bulgar al Agriculturii, Dimitar Grekov, a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii marilor lanţuri comerciale să se aprovizioneze pe tot parcursul anului cu fructe şi cu legume produse la nivel local, informează Novinite.

Grekov a explicat luni, în cadrul unui interviu, că punerea în vigoare a acestei propuneri a fost îngreunată de faptul că fermierii au avut nevoie de mult timp pentru a-şi nominaliza liderii care să participe la negocierile legate de termenii contractelor de aprovizionare.

El a spus, de asemenea, că retailerii au cerut documente financiare, certificate de calitate şi modalităţi adecvate de ambalare din partea producătorilor agricoli, adăugând că o parte din producţie va fi exportată către alte state membre ale Uniunii Europene.

Ministrul bulgar a anunţat şi că următoarea rectificare bugetară va aduce circa 7,6 milioane de euro sectorului agricol, dintre care 5,6 milioane de euro vor fi alocaţi pentru cultivarea tutunului, iar restul pentru producţia de legume.

O altă măsură pe care oficialii bulgari vor să o ia pentru a sprijini producătorii locali de fructe şi de legume este şi introducerea “stelelor verzi” pentru clasificarea hotelurilor şi a restaurantelor.

Această propunere a venit din partea ministrului adjunct al Economiei, iar în cazul în care va fi pusă în vigoare, facilităţile turistice care servesc mâncare produsă la nivel local, de la lapte şi iaurt, la legume şi fructe, vor fi semnalizate cu ajutorul stelelor colorate în verde.

de Corina VÂRLAN Publicat la: 12.08.2013


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2013-08-13 07:25:41.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI