denumiri populare: burbunacă, acriş.

In foto 1 puteţi vedea măcrişul de cîmp sau de pădure, iar în foto 2 măcrişul de cultură. Există şi alte soiuri de măcriş, dar acestea două sunt cele mai cunoscute. Măcrişul de cultură are frunza mai mare, dar este mai puţin acru decît cel de pădure.
Image

Măcrişul e cultivat prin grădini, însă creşte şi de la sine prin locuri umbroase şi umede, fiind o plantă care seamănă cu ştevia tânără, la început, iar spre maturitate îşi înalţă brusc lujerul, ca orice plantă de acest soi, pentru ca din înălţimi să-şi poată împrăştia sămânţa mai cu spor în juru-i…

Frunzele de măcriş sunt tot atât de acre ca o sare de lămâie, ceea ce înseamnă că Vitamina C şi alte principii benefice sunt pe-aproape, gospodinele care folosesc măcrişul spre a-şi acri ciorbele făcând o alegere cum nu se poate mai nimerită, măcrişul fiind prezent de altfel şi în reţetarul Sandei Marin: supă de măcriş, miel cu măcriş

Femeile de la ţară dădeau fiertura de frunze de măcriş ca răcoritor contra fierbinţelii din friguri.

Contra gălbinării (a hepatitei cronice, mai precis) se bea măcriş şi şofran făcut în rachiu de drojdii.

Originally posted 2012-12-30 08:29:46.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.