Vegetables_grown_on_plastic_mulch

Pentru cei mai mulţi dintre noii fermierii lupta cu seceta se rezumă la irigaţii. Fără ele, seceta îi ruinează. Dar n-ar trebui să se întâmple așa.Problema cea mai importantă în lupta cu seceta este păstrarea umidităţii solului. Chiar şi în veri secetoase plouă – uneori cantitatea de apă pe metru pătrat fiind chiar foarte mare – din nefericire din pricina căldurii şi a zilelor înşirate de soare puternic apa se evaporă şi pământul se usucă, acceaşi soartă având-o şi irigaţiile.

În lupta cu seceta înainte de a te gândi cum să aduci apa în sol, trebuie să te gândeşti cum să o faci să stea cât mai mult acolo pentru a rămâne la dispoziţia plantei pe care o cultivi.

Pentru asta trebuie să găseşti soluţii pentru a reduce temperatura la nivelul răsadurilor şi pentru a încetini la maximum evaporarea apei din sol.

La nivelul solului se adăugă un strat protector care fie va reflecta lumina soarelui asigurând reducerea temperaturii la nivelul solului, fie va acţiona ca un burete care va absorbi apa împiedecând-o să se evapore direct în aer.

Soluţiile protejării umidităţii solului sînt numeroase – în funcţie de tipul de cultură, de suprafaţa, de condiţiile meteo-hidro ale terenului, de dimensiunea proiectului.

Printre cele mai întâlnite soluţii regăsim pietrişul “alb”, resturile vegetale şi foliile de plastic.

Straturile protectoare din pietriş alb sînt un împrumut de la natură: în regiunile deşertice unde solul este acoperit de pietriş alb rezultat din fărămiţarea stâncilor, plantele cresc pentru că solul rămâne umed sub acest strat protector. “Albul” reflectă razele soarelui reducând temperatura iar piatra acţionează ca un izolator termic, fiind însă un filtru care permite intrarea apei în pământ.

Resturile vegetale, un rumeguş foarte mare, se îmbibă de fiecare “strop” de umiditate din atmosferă şi o pun la dispoziţia plantei, în plus permit trecerea apei de ploaie în sol şi împiedică evaporarea apei din sol direct în aer.

Foliile de plastic sînt o încercare a omului de a substitui natura, în funcţie de textura lor şi de diferitele lor date tehnice de design pot reproduce beneficiile celoralte produse ale naturii reflectând lumina, permiţând trecerea apei în sol întârziind cât mai mult evaporarea.

 › 14-05-2013

Originally posted 2013-05-24 09:36:41.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.