Agricultura viitorului se bazeaza pe culturile ameliorate, altfel spus, rezistente la frig, dar si la seceta. Odata cu schimbarile climatice, legumele, fructele, dar si cerealele au de suferit.

Semintele vechi de pe vremea bunicilor si-au pierdut productivitatea si nici nu mai fac fata diferentelor mari de temperatura de la o zi la alta. Cercetatorii romani incearca sa faca minuni, insa nu au bani.

Schimbarile climatice ii obliga pe fermieri sa ia masuri. In Vidra, agricultorii si-au adaptat solariile pentru a proteja legumele. Salata este invelita cu o folie pe timpul noptii sau atunci cand temperaturile coboara brusc.

Sorin Popa, fermier: “Ardeii pe care ii cultivam acum 10 ani in camp nu ii mai pot pune, pentru ca anul trecut acelasi soi nu a dat productie. Nu mi-am scos nici macar investitia.

Vlad Gheorghe, fermier: “Conditiile climatice sufera atatea perturbari in care noi nu ne imaginam cat pot sa agraveze factorul mancare.

Daca in trecut cercetatorii incercau prin ameliorare sa obtina o productie mare si rezistenta la boli si daunatori, acum specialistii sunt nevoiti sa obtina soiuri cat mai rezistente la conditii extreme. Deja nu mai este o raritate sa existe diferente de temperatura de la o saptamana la alta, de pana la 20 de grade Celsius. Lucru care afecteaza munca fermierilor. Si soiurile de cereale sunt altele de acum.

Marin Verzea, director general Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Agricola Fundulea: “Soiurile noi sunt intensivi, creati pentru a da productii mari. Din aceste soiuri vechi noi luam o caracteristica, rezistenta la ger sau la seceta. Transferam caracteristica.

Cercetarea din Romania primeste insa prea putini bani.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: “Avem 4 miliarde la Bruxelles destinate numai cercetarii agricole si noi nu reusim sa utilizam decat 34 de milioane.

Meteorologii spun ca, in ultimul secol, temperatura medie anuala a crescut cu aproape un grad, insa pe viitor o sa fie mult mai rau, asa fel incat in 2099 termometrele vor indica 5 grade in plus.

 


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.