Irlandezii şi britanicii, locuitori ai oraşelor, se implică în număr din ce în ce mai mare şi din ce în ce mai activ în micro-producţia agricolă destinată consumului propriu ca alernativă la oferta hypermarketurilor şi ca mod de recreere şi socializare

giy

Neîncrederea în oferta marii industrii agro-alimentare, suspectată, că foloseşte procedee de producţie dăunătoare sănătăţii susţine în din ce în ce mai multe ţări implicarea indivizilor în micro-producţia destinată consumului propriu – “Grow it Yourself”. Această formă scoate în evidenţă importanţa “loturilor” mici din oraşe şi din apropierea lor.

“Grow it Yourself” este o “comunitate” organizată non-profit, cuprinzând în acest moment, doar în Irlandă, unde îşi are originea, 12 000 de persoane, implicată în peste 100 de grupuri, dedicată susţinerii indivizilor care doresc să îşi cultive singuri legumele şi fructele desinate hranei de zi cu zi. Tipul de agriculură este bine-nţeles bio.

Organizaţia îi ajută pe cei doritori să găsească “loturi” de pământ – de obicei în cadrul centrelor comunitare, spaţii din parcuri şi grădini publice oferite spre această destinaţie de comunităţile locale, grădini ale şcolilor şi a altor instituţii – le asigură consultanţă de specialitate în cultivare şi achiziţia de seminţe, unelte şi ale lucruri de trebuinţă.

După un desant reuşit la antipozi, în Australia, unde “Grow it Yourself” s-a bucurat de un succes rapid, creând deja mai multe grupuri de acţiune implcând mai multe mii de persoane care au ales să îşi cultive singure legumele şi fructele, se pregăteşte să debarce pe pământ Britanic,traversând Marea Irlandei pentru a se implementa în Ţara Galilor, Cornwall, Scoţia şi Anglia.

sursa  www.agrointel.ro

Originally posted 2012-12-12 15:14:00.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.