Intr-un comunicat publicat la inceputul lunii septembrie, autoritatile indiene in domeniul gestiunii apelor au anuntat ca iau in calcul utilizarea in agricultura a apei de mare. Cercetarile in privinta irigatiilor cu apa de mare nu sunt o noutate, de cateva decenii tarile asiatice – in special China – efectueaza studii in aceasta directie.

Una din solutiile propuse a fost obtinerea de hibrizi cu ajutorul biotehnologiilor, carora li se transmit genele responsabile de toleranta la salinitate.

Un studiu publicat in urma cu 12 ani releva faptul ca s-au obtinut deja, in China, hibrizi de orez, grau, ardei si vinete ce pot fi cultivati direct in soluri saline si irigati direct cu apa din mare.

La grau, de exemplu, in aceste conditii s-au obtinut productii de 1,2 tone la hectar. Potrivit cercetatorilor chinezi, caracteristicile de panificatie ale acestui grau sunt aceleasi cu cele ale soiurilor clasice.

Specialistii de la universitatea Shandong spun ca daca proiectul va fi aplicat la scala nationala, China isi va putea extinde teritoriul agricol cu 40 de milioane de hectare, aproape o treime fata de suprafata cultivata in prezent.

Situatia in Europa
Legislatia actuala si opozitia ecologistilor fac imposibila aplicarea unui program similar in tarile Uniunii Europene. Totusi, olandezii nu s-au descurajat si abordeaza problema diferit. In loc sa transfere gene de la plante haplofite la speciile de cultura, au identificat speciile haplofite comestibile si posibilitatea utilizarii lor in alimentatie.

Astfel, cel mai bun candidat pentru o astfel de cultura a fost desemnata Crambe maritima, o specie de varza nativa in zonele de coasta ale Europei. Ea poate fi identificata in flora spontana a tuturor tarilor europene cu iesire la mare, inclusiv in Romania.

Bucatarii nonconformisti au preluat ideea si spun ca varza de mare are un gust placut, mai puternic decat al verzei clasice si cu un usor parfum de nuca. Un agronom olandez spune ca problema cresterii preturilor la produsele agroalimentare poate fi rezolvata prin ceea ce el numeste o „agricultura salina”, care va oferi posibilitati nesperate de productie tarilor cu putin teren la dispozitie, precum Olanda.

Se estimeaza ca doar 1% dintre speciile de plante existente sunt tolerante la salinitate. Cu toate acestea, au fost identificate aproximativ 1000 de specii cu potential pentru „agricultura salina”.

Totusi, oamenii de stiinta recunosc ca ultimul cuvant in privinta viabilitatii proiectului il vor avea consumatorii.

Originally posted 2012-10-12 13:59:20.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.