GhimbirulTermenul „ghimbir” vine din sanscrita, semnificand „in forma de coarne de cerb”. Acest cuvant a dat latinescul „zingiber”, din care deriva ghimbir. Originar din India, China si Malaezia, ghimbirul a fost utilizat in aceste tari cu mai bine de 5000 de ani in urma. Ghimbirul a fost unul dintre primele condimente orientale consumate in Europa.

Cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace si de accelerare a procesului de ardere a grasimilor, ghimbirul are multe alte virtuti. El este o planta tropicala ce provine din Orient, fiind una dintre plantele de baza ale medicinii ayurvedice.

Din cele mai vechi timpuri, acesta planta a fost utilizata in scopuri medicinale. Este exploatata partea sa subterana, radacina. Aceasta este alcatuita din rizomi, partea noduroasa si carnoasa a plantei. Ea este spalata si uscata, fiind mai apoi transformata in pudra pe care o folosim pe post de condiment.

Pudra de ghimbir este materie prima pentru o multime de produse destinate celor care vor sa slabeasca.

Ghimbirul este azi cultivat in India, China si Australia unde ii este apreciat gustul usor picant si asemanator cu cel al lamaiei. In trecut, grecii il recomandau impotriva problemelor digestive. Studiile stiintifice au demonstrat virtutiile antioxidante ale ghimbirului. Pudra de ghimbir este pe locul trei in ceea ce priveste continutul de antioxidanti.

Daca vrem sa accentuam virtutiile antioxidante ale ghimbirului, il putem asocia cu ceapa sau usturoiul. De fapt, asocierea lor creeaza o sinergie intre compusii lor antioxidanti care sporeste potentialul individual. Ghimbirul ne ajuta sa scapam de migrene si reduce inflamatiile, actionand asupra aceluiasi hormon ca aspirina – prostaglandina. Astfel, cura cu ghimbir este recomandata in tratarea artritei.

Proprietatilor sale afrodisiace i s-au dedicat multe grupuri de cercetatori, iar studiile lor au dus la concluzia ca poate fi util pentru a ajuta persoanele trecute de 40 de ani in viata lor sexuala.

Ghimbirul este bogat in minerale, dar are un continut scazut de sodiu, fiind recomandat si persoanelor care trebuie sa urmeze un regim alimentar nesarat. Astfel, ele isi pot condimenta mancarea cu ghimbir. Avand foarte putine calorii, 60 la 100 g, ghimbirul este ideal si pentru condimentarea salatelor si alimentelor consumate in timpul unei cure de slabire.

Ghimbirul proaspat poate fi conservat mai multe saptamani la frigider. Evita totusi sa il pui in cutia de legume doarece umiditatea il inmoaie. Ghimbirul uscat se tine intr-un vas inchis ermetic, la rece si ferit de lumina. El poate fi si congelat, si dat pe razatoare in momentul in care se consuma.
Scortisoara si ghimbir

Exista tipuri diferite de ghimbir, in functie de tratamentul la care a fost supus. Ghimbirul gri a fost uscat la aer, iar cel alb sau decorticat a fost curatat, spalat si apoi uscat la soare. De cele mai multe ori, aceasta varietate de ghimbir este transformata in pudra.

Ghimbirul este indicat pentru a indeparta raul de masina si greata femeilor gravide. El ajuta si la lupta impotriva insuficientei biliare si pancreatice, scazand nivelul trigliceridelor, al colesterolului si acizilor grasi. Actiunea sa antiinflamatorie il recomanda in caz de reumatism inflamator. In medicina traditionala Chineza, ghimbirul era recomandat pentru a trata racelile si gripa, cu conditia sa fie consumat de la aparitia primelor simptome.

Pentru a profita de virtutiile sale, se prepara o infuzie cu ghimbir proaspat dat pe razatoare sau cu ghimbir uscat pudra. 1 – 2 grame de pudra echivaleaza cu aproximativ 10 g de ghimbir proaspat. Infuzeaza timp de 5-10 minute 1 g de pudra sau 5 g de ghimbir proaspat ras. Poti adauga suc proaspat de lamaie indulcit cu miere pentru a-i atenua gustul picant.

Ghimbirul mai este utilizat si pentru tratarea unei astenii functionale pasagere, tratarea balonarii si a flatulentei, ameliorarea afectiunilor respiratorii si a tusei. In uz extern, uleiul de ghimbir are proprietati analgezice, antiinflamatorii si antiseptice, tratand reumatismul si durerile de gat.

sursa

Originally posted 2012-09-30 18:00:51.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.