Hunedoara: O stână cum n-ai mai văzut, făcută după toate normele europene Foto: thegreendogs.com

Tot mai mulţi români vor să mănânce bio. Iar agricultorii şi crescătorii de animale se adaptează cerinţelor. La o stână din Hunedoara, oile pasc pe păşuni ecologice iarbă crescută fără îngrăşăminte chimice, iar ciobanii trăiesc în cele mai bune condiţii. Stâna e una modernă, încălzită cu panouri solare şi cu o bucătărie amenajată după toate normele europene. În aşa fel încât brânza să fie şi pe placul străinilor.

În comuna Băcia, oamenii nu au stat prea mult pe gânduri când a venit vorba de normele europene. Au construit o stână cum nu s-a mai văzut prin partea locului. Apă rece şi caldă în permanenţă, curent electric de la panouri solare şi laborator cu toate dotările.

În astfel de condiţii, mieii nu au cum să fie decât eco. Iar vestea că stâna din Băcia este una cum rar s-a mai văzut, a ajuns şi în afara ţării. Aşa se face că au început să curgă comenzile.

Şi ciobanii nu se opresc aici. Spun că mai au încă planuri de pus în practică. În zonă sufla permanent vântul, aşa că vor să monteze şi un generator eolian pentru producerea curentului.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-04-16 07:47:31.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.