Fructele uscate pot constitui o afacere de succes. Multi cultivatori au inteles ca profitul este mai mare daca le vand in aceasta forma, in loc sa le transforme in tuica ori dulceata. Si nu duc lipsa de comenzi.

Dar, in timp ce produsele noastre, tot mai cautate in diferite tratamente, nu ajung pe piata interna, magazinele vand fructe uscate din Argentina, Chile sau Uruguay.

Suntem in comuna Leleasca din Olt. Inainte de revolutie era cel mai mare exportator de prune uscate. Acum il mai gasim in bransa doar pe Ion Brumar, care si-a dat seama de potentialul afacerii si lucreaza impreuna cu sora lui. Au pornit cu cinci hectare de livada si o investitie de 30.000 de lei, bani cu care si-au facut singuri cuptorul de uscat.

Sorteaza fructele cu grija, le aleg pe cele mai frumoase si le pun in cuptor, la o temperatura constanta, de 80 de grade Celsius.

Afacerea este la inceput. Abia la anul oamenii isi vor amortiza investitia si se vor bucura de profit. Acum vand kilogramul de prune uscate cu 10 lei. La 5 tone de fucte, dupa ce scad costul lemnelor, aproape 10.000 de lei si ingrijirea copacilor, inca 5000, raman cu 35.000 de lei pe sezon. Cei doi frati vor sa se extinda, chiar daca la inceput s-au lovit de multe probleme.

Si nu doar prunele pot fi uscate in asemenea cuptoare. Ca afacerea sa nu fie una sezoniera, poate continua pe timpul iernii cu legume si seminte. Pina atunci, intreaga productie este cumparata de un distribuitor din Bucuresti si vanduta strainilor pentru ca-n magazinele noastre nu prea se gasesc fructe uscate romanesti.

In piete, daca avem noroc un kilogram costa si 12 lei, fata de 1 leu cat sunt cele proaspete. Fructele uscate sunt ideale in alimentatie, pentru ca sunt bogate in vitamine, fibre, potasiu si antoxidanti.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-11-06 21:02:02.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.