World Vision Romania (WVR) invita mediul institutional si pe cel de business sa i se alature intr-un parteneriat prin care la moderna ferma AgroVision de la Crit sa creeze un model educational inovator ce va integra scoala si pregatirea practica, aceasta in continuarea activitatii care s-a desfasurat aici timp de 9 ani pentru formarea si consilierea agricultorilor – viitori fermieri – si a membrilor comunitatii – adulti si copii.

Printre consecintele benefice ale unui astfel de parteneriat se numara formarea de personal calificat in mediul rural, cresterea unei generatii de tineri activi economic, reducerea somajului si cresterea puterii de cumparare in mediul rural.

„Ferma demonstrativă Agrovision şi Centrul de pregătire și consultanţă agricolă” de la Criţ, au fost un proiect de agricultură şi dezvoltare rurală desfăşurat în parteneriat cu fundaţia americană Bolthouse.

Pentru a oferi un model de agricultură modernă şi sustenabilă, WVR a creat la Criţ, în judeţul Braşov, Agrovision – ferma demonstrativă şi centrul de pregătire şi consultanţă pentru fermieri. Proiectul a început în anul 2004 cu scopul de a-i ajuta pe micii fermieri să facă tranziţia de la ferma de subzistenţa la ferma comercială. Strategia proiectului s-a axat pe două direcţii: dezvoltarea unui model educaţional – Centrul de pregătire şi consultanţă agricolă – şi a unui model de afaceri – Ferma demonstrativă Agrovision.

Astfel la Agrovision mii de oameni au învăţat o meserie şi şi-au îmbunătăţit cunoştinţele despre creşterea animalelor şi cultivarea pământului. Aici au avut loc programe de dezvoltare profesională, agricolă şi de afaceri care au inclus sesiuni practice variate – organizare de loturi demonstrative pentru diverse culturi, de demonstraţii concrete cu utilaje şi echipamente agricole moderne. De asemenea, s-au predat cursuri de management, marketing si etică în afaceri, care au facilitat accesul fermierilor la oportunităţile de piaţă şi de finanţare apărute în perioada de pre şi post aderare la Uniunea Europeană.

Proiectul AgroVision în cifre (2004 – 2013):

  • Ferma are un efectiv de 85 de animale, din care 44 de vaci cu lapte, şi un teren de 112 ha în exploatare. Laptele este vândut către Hochland.
  • 2.520 de participanţi la programe de instruire, stagii de practică, ateliere şi demonstraţii practice
  • 705 de absolvenţi ai cursurilor de calificare CNFPA în meseriile mecanic în fermă agrozootehnică şi lucrător în agroturism
  • 700 de fermieri participanţi la cursul de etică în afaceri
  • 2.000 de copii şi tineri participanţi la proiecte de educaţie, şcoli de vară, tabere
  • 300 de părinţi participanţi la cursurile de parenting
  • 40 de femei au învăţat arta ţesutului şi a broderiei în cadrul atelierului de ţesătorie

Valoarea totală a finanţării în perioada 2004 –2013 a fost de 3.650.000 USD. Investiţia propriu-zisă în fermă şi modernizarea ei se ridică la 1.100.000 USD, din care 170.000 USD prin finaţare SAPARD.

Experienţa acumulată în acest proiect ne demonstreză ca schimbarea de mentalitate este posibilă – copiii şi tinerii participanţi la cursurile şi activităţile de la fermă au devenit mai încrezători şi mai capabili să facă faţă provocărilor actuale, fermierii instruiţi de noi au obţinut rezultate frumoase, au accesat fonduri europene şi şi-au crescut afacerile. Bazându-se pe această experienţă, precum şi pe concluziile dezbaterilor organizate în 2013 cu actorii principali din domeniu, fundaţia noastră propune să se creeze la ferma din Criţ un model educaţional inovator care să coreleze şcoala şi pregătirea practică şi care să fie replicat ulterior şi în alte ferme abilitate pentru practica agricolă de către liceele şi facultăţile de specialitate. Acest program inovator presupune mobilizarea tuturor factorilor interesaţi, administraţia şi mediul de afaceri.

Printre consecinţele benefice ale unui astfel de parteneriat se numără formarea de personal calificat în mediul rural, creşterea unei generaţii de tineri activi economic, reducerea şomajului şi creşterea puterii de cumpărare în mediul rural.

Originally posted 2014-01-13 11:31:56.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.