Exemplul unor țărani ce ar trebui aplicat în toată România. Cum au câștigat bani și un război cu un mare brand

Cea mai mare fabrică de lactate din Covasna a decis să nu mai colaboreze cu fermierii locali și a început să importe lapte din Ungaria.

lapte țărani

Cei aproximativ 200 de fermieri din județ nu s-au lăsat bătuți și au hotărât să se alieze. Cu o finanțare de 120.000 de lei de la Consiliul Județean au înființat o cooperativă agricolă.

Apoi au reușit să găsească și o mică fabrică, în județul vecin Harghita, care e construită tot printr-o alianță a altor fermieri.

“Zilnic colectăm 6.000 de litri, potențial este de două sau chiar trei ori. Fermierii o să primească și bani gheață și primesc și produse lactate”, a declarat directorul executiv al cooperativei Kezdy, Tanko Laszlo, pentru Digi24.

Produsele lactate de la fabrica Harghita sunt vândute sub eticheta mărcii proprii a cooperativei crescătorilor de animale din Covasna. Iar prețul este mai mic față de cel al brandurilor renumite.

Dacă un litru de lapte îmbuteliat de cei 200 de fermieri costă 2,5 lei, la mărcile consacrate costă și 4 lei. Fermierii spun că, deși adaosul pe care îl aplică este mic, câștigă oricum mai mulți bani decât cei câțiva zeci de bani pe litru pe care îi primeau de la procesatorii mari.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, importurile de lapte din România au crescut cu 54% în primul trimestru al acestui an. România a ajuns să importe lapte din Germania, Austria sau Polonia, după ce cotele de producție impuse de Uniunea Europeană au fost eliminate.

Marii procesatori spun că prețurile de la fermele din străinătate sunt mult mai mici decât cele cerute de fermierii români. “45 de bani litru, asta e o bătaie de joc, din banii ăștia nu putem să continuăm agricultura”, a declarat fermierul Gajdo Adorjan, unul dintre membrii cooperativei din Harghita.

 


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.