Despre gulieGulia creste cu usurinta, este hranitoare si are un gust foarte bun. Daca va place telina, gulia are acelasi gust, cu o usoara aroma de nuca. Datorita continutului caloric scazut este recomandata in diete si regimuri alimentare.

Face parte din familia brassica si prefera vremea rece. Daca vremea iti permite, poti sa ai o recolta primavara si una toamna, insa cel mai bine se va dezvolta cand vremea este rece.

Gulia nu este o radacina. Tulpina creste deasupra nivelului solului si se ingroasa cu timpul. Ea poate fi consumata cruda sau gatita. O radacina de gulie contine 40 de calorii. Este o sursa bogata de vitamina C, fibre si potasiu.

Gulii in cos
Gulii in cos

Plantarea guliei

Semintele de gulie se planteaza in aer liber, dar daca sezonul de crestere este scurt,  o poti face si in interior, punand rasadurile in gradina cu cateva saptamani inainte de ultimul inghet.

Pentru o recolta de toamna, pune semintele in pamantul din gradina, planificand culesul la o saptamana sau doua dupa primul inghet. Planteaza semintele la aproximativ 1 cm adancime, in siruri duble cu distanta de aproximativ 50 cm intre ele. Mai tarziu, rareste plantele la aproximativ 12 cm una de alta. Gulia ajunge la maturitate in aproximativ 44-55 de zile

Gulii
Gulii

Cum sa cultivi gulia

Selecteaza un loc insorit si pune mult ingrasamant. Gulia nu trebuie plantata la adancime, deoarece tulpina creste la suprafata. Asigura-te ca solul este udat in mod regulat. Este rezistenta la frig si la inghetul de toamna tarzie, insa daca afara temperatura coboara sub 5 grade, poti sa o acoperi.

Recolteaza gulia cand tulpina este mai mare decat o minge de tenis. Frunzele de gulie sunt bune, ele pot fi adaugate in salate sau fierte, ca spanacul.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-10-21 01:02:20.

Articole asemănătoare

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.