De ce ar trebui sa ai tot timpul ghimbir in casa - ajuta si in caz de impotentaPlantă tropicală monocotiledonată, anuală, care face parte din familia Zingiberaceae. Plantă originară din pădurile tropicale din Asia. Poate fi cultivată şi la noi în sere.

În scopuri terapeutice se foloseşte rădăcina plantei, care se ramifică ca degetele, are o lungime de 8-10 cm, o lăţime de 1,5-2 cm, în interior are o culoare galben gri, miros aromatic, gust picant amărui. Poate fi cumpărat atât în formă crudă, cât şi măcinat.

Gustul şi mirosul său caracteristic este dat de uleiul volatil (bisabolen), gingerole şi shogaole.

Acest ulei volatil se produce în rădăcină, are un miros foarte plăcut şi un gust caracteristic, dulceag. Concentraţia substanţelor active este cel mai mare imediat sub scoarţa rădăcinii, de aceea, dacă îl consumăm în formă de rădăcină, trebuie s-o decojim foarte subţire, mai mult, este suficient să spălăm bine rădăcina, şi o frecăm puţin.

Este folosit pentru tratarea bolilor doar în medicina populară, este în primul rând plantă aromatică.
Fundamentul farmacologic al proprietăţilor anticolinergice ale ghimbirului nu este lămurit în totalitate, dar datorită proprietăţilor sale antispasmodice, carminative probabil că are un efect direct asupra sistemului gastro-intestinal. Efectul plantei constă în uleiul volatil al rădăcinii sale, ce reduce iritaţia mucoaselor. Are un efect antiinflamator, care poate fi folosit în caz de răceală şi bronşită. Este bine cunoscut efectul său de calmare a afecţiunilor digestive (gastrite uşoare, balonare), dar ghimbirul ne poate ajuta şi în caz de greaţă, senzaţie de vomă. Stimulează digestia şi creşte pofta de mâncare.

Conform unor tradiţii ghimbirul îmbunătăţeşte memoria – de milenii, marinari chinezi mestecă ghimbir împotriva răului de mare -, dar nu acţionează asupra sistemului nervos central, şi de aceea nu cauzează ca efect secundar oboseală, somnolenţă. Astfel poate fi folosită şi de cei care efectuează activităţi ce presupune o atenţie mare şi o bună capacitate de concentrare (conducători auto).

Se foloseşte şi la vindecarea bolilor de călătorie şi a simptomelor de digestie necorespunzătoare. Creşte rezistenţa sistemului imunitar împotriva infecţiilor.

Ghimbirul isi gaseste utilitatea nu doar in bucatarie, fiind o planta ce poate fi folosita in diverse terapii.

Originar din sudul Asiei, este o componenta de baza a medicinei traditionale din aceasta zona. Contine Vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, fier si calciu.

Bogat in potasiu si mangan, intareste imunitatea si rezistenta in fata bolilor. Contine, de asemenea, siliciu, care pastreaza sanatatea pielii, a parului, dintilor si unghiilor.

Din timpuri stravechi, ghimbirul a fost folosit pentru tratarea diferitelor afectiuni, dovedindu-se un remediu sigur, delicat, eficient si fara efecte secundare. De-a lungul timpului, s-a dovedit eficace in tratarea astmului, in diverse combinatii din care nu lipsesc mierea, piperul negru si busuiocul, conform Suite101.com. Multi spun ca este eficient si atunci cand incerci sa te lasi de fumat.

Tot ghimbirul ajuta si la ameliorarea artritei, mareste apetitul, este indicat in caz de bronsita, tuse si raceala, crampe, difterie, gripa, flatulente si chiar boli de inima, caz in care se prepara un decoct care se bea, caldut, de doua ori pe zi.

Radacina de ghimbir este buna si in caz de indigestie, amigdale inflamate, pneumonie, sciatica, infectie in gat, dureri de dinti sau gingii care sangereaza (cand se amesteca sucul de ghimbir cu mierea si se aplica pe gingii).

Ghimbirul este eficient chiar si in caz de impotenta, existand tablete ce pot fi cumparate de la magazinele naturiste si care se iau de doua ori pe zi. Planta actioneaza si impotriva obezitatii, impreuna cu piperul negru, intensificand arderile, dar taie si greata (chiar si la femeile insarcinate) si amelioreaza sau chiar trateaza urticaria.

Originally posted 2012-09-30 16:12:02.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.