Cui nu i s-a intamplat, lucrand in gradina sau doar din intamplare, in parc sau chiar pe strada, in plinoras, sa fie intepat de o insecta mai putin respectuoasa sau manioasa, ca i-am invadat arealul!?

Este lucru stiut, ca multi dintre noi mai sunt si alergici la intepaturile vecinilor nostri minusculi: albine, furnici, paianjeni, tauni, tantari si nu mai spun de perfidele viespi.

Nu mai zic de faptul, ca noi toti avem pe langa casa omului copii sub toate formele de inrudire. Si evident, atentia noastra, a tuturor, trebuie cu atat mai mult marita.

Iata de ce, adunand de peste tot sfaturi in urma experientelor neplacute suferite, vin si le pun in fata voastra, ca sa va fie de folos in caz de nesansa.

In farmacia nostra trebuie sa existe permanent un antihistaminic: Diazolin (acesta fiind recomandat pentru copii) Suprastin, Tavegil, Dimedrol, gluconat de calciu, glicerofosfat. Evident ca exista mult mai multe variante de antihistaminice, eu am enumerat doar cateva.

Inafara de produse farmaceutice, mai sunt cateva remedii pe care le putem aplica imediat ce am fost intepati.

  • Otet (preferabil de mere) cu mult zahar rafinat – zaharul „trage” otrava
  • Imediat ce te-a intepat, suge locul respectiv (cum mai vedem in filme!), scuipand apoi „otrava”, timp de 1-2 minute
  • Freaca locul cu pricina, energic, cu bicarbonat de sodiu
  • La fel de utila este ½ de ceapa cu care vei freca locul intepaturii
  • Locul intepaturii se poate freca si cu o frunza de patlagina sau de salvie
  • Freaca locul cu ½ de rosie
  • Stiti cutiutele acelea rotunde, de culoare rosie de le spunem „alifie chinezeasca”? E bine s-o purtam la noi, ajuta in astfel de situatii frecand locul bine-bine.
  • Patrunjelul: mestecam bine-bine si-l aplicam drept cataplasma
  • Tinctura de valeriana.

Banuiesc ca aceste remedii descrise de mine nu sunt singurele, dar ceea ce vreau sa subliniez, este faptul ca daca s-a intamplat asa ceva si sunteti alergici, remediile sunt doar o solutie imediata pana la venirea medicului sau pana ajungeti la un medic. Sub nici o forma sa nu lasati la voia intamplarii, pentru ca se poate ajunge la o situatie fara iesire.

Sa fiti sanatosi!

Sursa:  http://hobbygradina.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-01-25 10:13:25.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.