Este toamna si, vrand-nevrand, trebuie sa ne gandim la primavara urmatoare, la planuri si idei noi, la schimbari de decor sau la solutii pentru problemele care le-am avut anul acesta.

Plantarea bulbilor de lalele face parte din activitatile pe care trebuie sa le facem toamna. Fie ca avem bulbii din colectie personala, fie ca ii cumparam, ne inarmam cu rabdare, cu o sapa, un plantator de bulbi si multa imaginatie si gata, la treaba :))

Daca vrem sa plantam numai cate un bulb, folosim plantatorul dar, daca vrem sa plantam bulbii in grup, folosim o sapa.

Eu, anul acesta am hotarat sa plantez bulbii in grupuri de cate 8 . Asa am citit ca se ajunge la un efect cat mai natural. Pamantul se lucreaza inainte, in functie de cat de plin de ierburi sau intelinat sau nu, este. Eu l-am curatat de buruieni, l-am desfundat usor si afanat si am pus ceva compost si am amestecat pamantul.

Pentru acesti 8-10 bulbi, depinde de marime, se sapa o groapa de 20cm adancime si 30 cm latime.

Se planteaza bulbii cu varful in sus si se acopera cu pamant. Eu am marcat fiecare groapa cu cate un bat sau o eticheta, pentru a putea sa mai plantez intre grupuri alte plante. Chiar azi, am vazut un aranjament deosebit cu lalele si panselute. Se uda abundent si se mulceste solul. Nu avem decat sa asteptam primavara. La fel, se pot planta si celelalte flori bulboase care infloresc primavara, narcise, zambile, crinii, etc

Atentie! Lalelele cu lastari sfrijiti sau vestejiti sunt contaminati deseori cu mucegaiul cenusiu, cauzat de ciuperci. Pe frunze si lastari apar pete brun-deschise, iar pe bulbi pete negre. Dezgropati si distrugeti imediat plantele contaminate. Deci, atentie si la bulbii pe care ii achizitionati!

Mai vorbim.

Gradinariti cu dragoste!

sursa:  http://vasi-gioni.blogspot.ro


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-11-26 15:11:00.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.