Individualizarea iepurilor este o operatie importanta si consta in insemnarea iepurelui cu semne conventionale sau speciale, care sa-l deosebeasca de un alt animal din aceeasi specie, rasa, varietate, sex, categorie de varsta sau culoare.

Marcarea poate fi realizata individual sau pe loturi. Aceasta din urma se practica in mod special pentru diferentierea unor stari fiziologice, aplicarea unor tratamente medicale, pentru diverse cercetari etologice etc. Pe de alta parte, marcarea individuala este facuta pentru identificarea cu precizie a originii animalelor respective, pentru urmarirea activitatii de reproductie, si este indispensabila in procesul de selectie. Indiferent care este scopul urmarit, marcarea iepurilor trebuie sa respecte urmatoarele cerinte: sa se execute usor si sa corespunda scopului urmarit, sa fie durabila, usor de observat, sa poata fi aplicata de la o varsta cat mai timpurie si sa fie cat mai putin dureroasa, sa fie simpla si sa nu implice costuri mari, sa nu poata fi falsificata sau inlocuita si sa nu deterioreze pielea si blana animalului.

Dintre procedeele cunoscute si utilizate in prezent, fiecare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. In functie de scopul urmarit si de durabilitatea acestora, marcajele pot fi clasificate in marcaje provizorii si definitive.

Marcarea provizorie presupune utilizarea de semne, culori, inele care se aplica pe gat, membre sau pe partea dorsala a corpului si care permit identificarea animalului de la distanta. Desi sunt ieftine si la indemana oricui, aceste marcaje sunt imitabile, pot fi inlocuite usor, iar animalul, prin miscarile sale, le poate indeparta.

Marcarea permanenta se realizeaza prin tatuaj sau prin aplicarea de marci metalice sau de benzi adezive. Prin tatuare se imprima numere, litere sau semne pe fata interna a pavilionului urechii animalului. In acest scop se foloseste un cleste special, care are fixate pe cele doua placi metalice din vârf litere si cifre confectionate din ace subtiri de otel. Prin presarea celor doua placi dispuse de o parte si de alta a urechii, se imprima pe aceasta semnele dorite. Dupa aceasta imprimare, urechea se freaca cu un tus special care va colora tesutul si va evidentia semnele impregnate. Acest procedeu este indicat mai ales pentru iepurii cu pielea nepigmentata evident. Dezavantajul metodei este ca, in timp, urechea creste si, daca marcajul a fost aplicat la o varsta prea timpurie, semnul se va deforma devenind ilizibil.

Marcarea cu placi metalice ofera o identificare precisa, sigura si de lunga durata. Placile se fixeaza de o parte si de alta a urechii iepurelui dupa ce pe acestea au fost inscrise semnele dorite. Marcile metalice sunt confectionate dintr-un material usor, inoxidabil si rezistent. Ele sunt prinse intre ele cu ajutorul unui dispozitiv care se aseamana cu un nit.

Operatiunea de prindere se face din nou cu ajutorul unui cleste special.

Marcarea cu benzi adezive de diferite culori se aplica in ultimul timp cu mult succes. Ea se practica pentru operatiunile de lotizare, de diferentiere sau de diagnosticare a unor stari fiziologice.

Originally posted 2012-04-14 16:43:19.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.