Trufele tind sa creasca in zonele impadurite.

Cultivarea trufelor nu este usoara si presupune cunostinte si abilitati specializate pentru a putea sa o realizati cu succes. De fapt, unul dintre motivele pentru care trufele sunt atat de scumpe este că acestea sunt foarte greu să fie cultivate comercial. Cu toate acestea, dacă vă doriti să încercaţi să cultivati trufele, există câteva modalităţi prin care veti putea sa realizati acest lucru.

Ce sunt trufele?

Trufele sunt un membru al familiei de ciuperci ce cresc in pamant ca niste tuberculi, cu o aroma de pamant, cu un gust ce aminteşte o încrucişare între usturoi şi ciuperci. Ele cresc subteran printre rădăcinile diferitilor copaci, cum ar fi aluni, castani, pini, salcii, ulmi si stejari. Trufe sunt cultivate în primul rând în sălbăticie – în special în Franţa, Croaţia, Italia, Oregon şi Washington.

Trufele sunt foarte dificil de cultivat, acesta fiind si motivul pentru care sunt atat de scumpe. Într-o încercare de a evita preţul ridicat al trufelor de cultura, multe persoane aventuroase s-au orientat catre cultivarea domestica a trufelor.

Cultivarea domestica a trufelor

Trufele de cultura necesită unele condiţii destul de specifice, pentru a creşte şi a ajunge la maturitate.

Deoarece trufele cresc între rădăcinile de copac, trebuie să plantati un copac nou pentru a cultiva trufe. Puteţi achiziţiona un puiet de copac care a fost inoculat în condiţii extrem de controlate, în scopul de a realiza acest lucru. Seminţele sau materialul săditor sunt disponibile de la ferme de cultivare speciale.

Condiţii necesare pentru cultivarea trufelor

Cand plantati semintele tratate sau materialul saditor, este necesar sa alegeţi o locaţie care este:

  • Departe de conditii extreme de vreme – Acesta este motivul pentru care climatul temperat din Pacificul de nord-vest este o locaţie ideală pentru vânătorii si cultivatorii de trufe. Trufele nu vor creşte în orice loc care are meteorologice extreme – fie ele calde, fie reci.
  • Departe de animalele care sapa – Animalelor le place mirosul si aroma trufelor cel putin tot atat de mult cat le plac oamenilor. Daca semintele sunt plantate intr-o locatie unde animalele pot sapa dupa ele, este foarte probabil ca un animal sa sape dupa trufele dvs inainte sa le recoltati dvs.
  • Alcalin – Solul ideal pentru a cultiva trufe are o alcalinitate relativ ridicata. Solul poate fi testat pentru alcalinitate prin amestecarea cu un pic de oţet. Dacă amestecul şuieră, solul nu este suficient de alcalin şi va trebui să-l corectati prin adăugarea de var in sol.
  • Departe de alti copaci (cu exceptia altor aluni) – Alţi copaci pot afecta conditiile de crestere si pot face ca apa sa balteasca, scurga si sa scoata nutrientii din sol. Plantaţi puieţii de alun suficient de departe de alţi arbori pentru că aceşti factori sa nu fie prezenţi.
  • Bine drenat – Trufele trebuie să fie cultivate în soluri bine drenate, departe de prezenţa de apă stătătoare.
  • Departe de alte tipuri de vegetaţie – Trufe au nevoie, pentru a creste, in cea mai mare parte de sol. Alte vegetatii vor inabusi conditiile care sunt ideale pentru cultivarea de trufe.

Ce se poate face în timpul cultivarii trufelor

Plantati semintele sau puietii dvs special inoculati intr-o zona cu sol bine drenat. Păstraţi alte plante, copaci şi orice alt tip de vegetaţie ce impietează asupra zonei în care au fost plantaţi arborii sau seminţele de aluni. Asteptati si priviti. Majoritatea producătorilor de trufe spun ca va trebui să aşteptaţi aproximativ şase până la zece ani pentru cultură prima.

Cum voi şti dacă trufele au crescut?

După plantarea seminţelor de trufe ce vor creşte, urmariti solul în jurul copacului pentru denivelari în pământ. Acestea pot indica faptul că acolo vor creşte în cele din urmă trufe. Desi ati putea sa fiti nerabdatori ca recolta dvs de trufe sa creasca. . . cel mai probabil veti aştepta mai mulţi ani pentru ca aceasta să se întâmple.

Unde veti gasi răsaduri tratate?

Puietii ce au fost tratati cu spori de trufe pot fi dificil de gasit local. Exista anumite site-uri de comert electronic ce va permit sa comandati puieti inoculati.

  • New World Truffieres vinde puiet pe Internet. Preturile sunt de aproximativ 30 de dolari pe arbore, plus 20 de dolari pentru transport şi manipulare. Puietii sunt cultivati doar la comanda, astfel incat veti comanda si veti plati cu cel putin un an inainte de a le primi.
  • Truffle UK LTD vinde puiet impregnat cu trufe in Marea Britanie la pretul de 70 lire sterline pentru trei puieti.
  • Pentru cultivatorii seriosi de trufe, care cauta sa obtina o livadă de trufe, firma American Truffle Company intra in parteneriat cu crescatori pentru a le asigura puietii si consultanta ca acestia sa poata cultiva trufe.

Pentru a cultiva trufe este nevoie de multa rabdare. Nu numai ca trebuie să trăiti într-o zonă în care condiţiile climatice sunt adecvate pentru cultivarea de trufe, dar trebuie sa va plantati semintele de pomi, sa pastrati solul liber de alta vegetatie si sa asteptati sa vedeti ce se intampla. Chiar daca se indeplinesc toate aceste conditii – de la prezenta climatului potrivit pana la plantarea de puieti special inoculati – nu exista nicio garantie ca trufele chiar vor creste. Din aceasta cauza, cel mai bine este sa testati condiţiile pe care le aveti cu unul sau doi copaci înainte de a va dedica mult timp şi numeroase resurse pentru a cultiva trufele. După ce aţi avut prima cultura de trufe, cu toate acestea, sunt şanse bune ca aceeaşi locaţie sa continue sa produca trufe si pentru anii care vor veni.

de 


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-07-28 16:20:55.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340