Produsele lactate se numara printre acele alimente de care nu trebuie sa ne lipsim decat in cazuri exceptionale, cum ar fi daca suntem alergici sau daca medicul ne-o cere din anumite ratiuni medicale. Trebuie sa recunoastem ca branzeturile din comert sosesc in intampinarea cumparatorilor grabiti sau a celor nepriceputi in bucatarie, fiindca cei care doresc sa se hraneasca sanatos vor opta cu siguranta pentru prepararea branzei de casa. Daca aceasta alternativa la produsele cu aditivi alimentari nu v-a suras pana acum, ar fi bine sa luati inca o data in considerare gradul de dificultate redus si beneficiile sale multiple.

De ce aveti nevoie?

2 l lapte de vaca (sau de capra)
aproximativ 200 g smantana
4 linguri de lamaie
sare, un varf de cutit
o bucata de panza sau de tifon

Asadar, fara instrumente, manevre si conditii de lucru speciale puteti realiza o gustare delicioasa pentru cei dragi. Cazul ideal este sa dispuneti de lapte proaspat de vaca sau de capra fiindca procesul de transformare in branza are loc in mod natural. Daca nu, laptele din comert poate fi si el utilizat cu succes, insa numai daca avem in vedere cateva amanunte. Pentru aceasta trebuie ales un lapte cat mai putin gras, fiindca prin procesul de omogenizare la care este supus prin prelucrare, globulele de grasime se sparg si nu se mai separa ca in laptele natural. In completarea grasimilor veti adauga putina smantana. De asemenea, prin pasteurizare, laptele pierde flora bacteriana afectand savoarei produsului derivat, adica a branzei.
Cum se prepara ?

Toate ingredientele amintite se amesteca bine intr-un vas si se pun 45 de minute la foc mic. Dupa aceasta dati focul putin mai mare, iar in urmatoarele 5-6 minute veti vedea ca ia nastere cheagul, pe care pentru inlaturarea facila a zerului il veti taia in bucatele. Intr-un vas asezati panza sau tifonul pregatit si rasturnati amestecul dandu-i apoi un ragaz de 10-15 minute. In final, compozitia se strecoara si se lasa chiar cateva ore pana se scurge tot zerul.

Sursa:  http://www.gradinamea.ro

Originally posted 2012-11-26 14:53:05.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.