Buna ziua, dragi prieteni!

Pentru ca observ pe zi ce trece un interes mult mai mare pentru acest copac, am hotarat ca este cazul sa descriu aici in cateva cuvinte cum am procedat la plantarea semintelor si ce a rezultat in urma acestei actiuni.

Detalii referitoare la calitatile pe care se presupune ca le are acest copac minune consider ca nu mai este nevoie sa vi le ofer, deoarece inca de la primul search pe google le puteti vizualiza accesand prima pagina gasita.

Asadar, revenind la detaliile promise… eu am procedat in felul urmator:

1.Mai intai am pus semintele in apa la temperatura camerei, apa si semintele fiind puse intr-un pahar de unica folosinta transparent sau orice alt recipient transparent.

2.Am procurat pamant de flori de la hipermarket.

3.L-am imartit in mod egal in recipientele destinate plantarii semintelor(pahare de unica folosinta, rasadnite… fiecare de ce dispune etc.)

4.Inainte cu cateva minute am udat bine pamantul cu „pufaiciul” de la mama (un recipient gol de Ajax in care am pus apa).

5.Dupa 12 ore, am luat semintele si le-am plantat cat mai la suprafata posibil in recipientele avute… le-am pus individual pentru a-mi fi mai usor la repicare.

6.Am plantat semintele… apoi am acoperit recipientele cu o folie alimentara transparenta pentru a crea asa numitul efect de sera.

7.Am pus recipientele la lumina artificiala a unei lampi de birou… de preferat un neon….eu nu am avut.

8. Asteptarea a luat sfarsit dupa 8-9 zile cand aproape toate semintele au germinat si am fost nevoit sa inlatur folia protectoare.

Cam acestia sunt pasii pe care i-am urmat eu pentru a obtine copaceii paulownia din semintele proprii.

Plantarea copaceilor in gradina am realizat-o dupa ce acestia aveau o inaltime de 20-25 cm.

Si pot sa spun ca am fost mai mult decat multumit de rezultatele obtinute.

Pentru mai multe imagini cu paulowniile mai mari va rog dati click aici http://ionutmioveni.sunphoto.ro/Paulownia

Acum astept cu nerabdare parerile dumneavoastra. Multa bafta va doresc.

IONUT

sursa: Mai multe pe http://paulowniatomentosa.blogspot.ro/

puteti face o comanda de seminte catre Balauta Ionut 0745 092 353 sau online pe okazii

puieti de paulownia

Vand puieti paulownia. Vand seminte paulownia.
Foto pe www.gheco.sunphoto.ro
E-mail gheco2002@yahoo.com

http://paulownia-online.blogspot.ro/p/blog-page.html

Paulownia Tomentosa produce literalmente milioane de semințe, care sunt ca un fulg pufos de culoare deschisă de aproximativ 1 mm în diametru, cu un centru de dens si mai întunecat.

Acestea incoltesc devenind vlastare mici dupa stratificarea de iarnă. Si chiar spun ca sunt mici!

Frunzele micilor vlastare au un diametru mai mic de 1/16″. Plantele cresc într-un ritm de necrezut atingand dimensiunea de transplant într-un timp scurt și pot ajunge la 0,6-1,2 metri în primul anotimp.

Uzual este cultivata ca planta decorativa. Poate fi taiata pana la nivelul solului in timpul iernii si in urmatorul anotimp va ajunge la 3 m inaltime si coroana cu diametru de pana la 60 cm.

Cand este crescut pentru cherestea va atinge dimensiuni utilizabile in 25-30 ani. Florile sunt minunate, cu un miros dulce intens, care este aproape copleșitor în unele cazuri. Când cad frunzele după îngheț mirosul este oribil deoarece acestea se descompun eliberand acid butiric (mirosul cred că seamana cu cel de sosete foarte urât mirositoare sau de pantofi de tenis).

Culegeti seminte [Am vazut un arbore de Paulownia pe bulevardul Magheru in Bucuresti cam vis-a-vis de sediul RNP si mai inspre Ambasador], le semanati si veti obtine proprii puieti.

Semintele se pot culege din octombrie pina in februarie si se seamana in martie. Este un arbore ornamental cu cresteri rapide si cu lemn slab calitativ. Si oricum nu creste 30 cm in diametru in trei ani.

semanarea in masa a semintelor de Paulownia Elongata

Originally posted 2012-09-04 10:40:14.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI