Buna ziua, dragi prieteni!

Pentru ca observ pe zi ce trece un interes mult mai mare pentru acest copac, am hotarat ca este cazul sa descriu aici in cateva cuvinte cum am procedat la plantarea semintelor si ce a rezultat in urma acestei actiuni.

Detalii referitoare la calitatile pe care se presupune ca le are acest copac minune consider ca nu mai este nevoie sa vi le ofer, deoarece inca de la primul search pe google le puteti vizualiza accesand prima pagina gasita.

Asadar, revenind la detaliile promise… eu am procedat in felul urmator:

1.Mai intai am pus semintele in apa la temperatura camerei, apa si semintele fiind puse intr-un pahar de unica folosinta transparent sau orice alt recipient transparent.

2.Am procurat pamant de flori de la hipermarket.

3.L-am imartit in mod egal in recipientele destinate plantarii semintelor(pahare de unica folosinta, rasadnite… fiecare de ce dispune etc.)

4.Inainte cu cateva minute am udat bine pamantul cu “pufaiciul” de la mama (un recipient gol de Ajax in care am pus apa).

5.Dupa 12 ore, am luat semintele si le-am plantat cat mai la suprafata posibil in recipientele avute… le-am pus individual pentru a-mi fi mai usor la repicare.

6.Am plantat semintele… apoi am acoperit recipientele cu o folie alimentara transparenta pentru a crea asa numitul efect de sera.

7.Am pus recipientele la lumina artificiala a unei lampi de birou… de preferat un neon….eu nu am avut.

8. Asteptarea a luat sfarsit dupa 8-9 zile cand aproape toate semintele au germinat si am fost nevoit sa inlatur folia protectoare.

Cam acestia sunt pasii pe care i-am urmat eu pentru a obtine copaceii paulownia din semintele proprii.

Plantarea copaceilor in gradina am realizat-o dupa ce acestia aveau o inaltime de 20-25 cm.

Si pot sa spun ca am fost mai mult decat multumit de rezultatele obtinute.

Pentru mai multe imagini cu paulowniile mai mari va rog dati click aici http://ionutmioveni.sunphoto.ro/Paulownia

Acum astept cu nerabdare parerile dumneavoastra. Multa bafta va doresc.

IONUT

sursa: Mai multe pe http://paulowniatomentosa.blogspot.ro/

puteti face o comanda de seminte catre Balauta Ionut 0745 092 353 sau online pe okazii

puieti de paulownia

Vand puieti paulownia. Vand seminte paulownia.
Foto pe www.gheco.sunphoto.ro
E-mail gheco2002@yahoo.com

http://paulownia-online.blogspot.ro/p/blog-page.html

Paulownia Tomentosa produce literalmente milioane de semințe, care sunt ca un fulg pufos de culoare deschisă de aproximativ 1 mm în diametru, cu un centru de dens si mai întunecat.

Acestea incoltesc devenind vlastare mici dupa stratificarea de iarnă. Si chiar spun ca sunt mici!

Frunzele micilor vlastare au un diametru mai mic de 1/16″. Plantele cresc într-un ritm de necrezut atingand dimensiunea de transplant într-un timp scurt și pot ajunge la 0,6-1,2 metri în primul anotimp.

Uzual este cultivata ca planta decorativa. Poate fi taiata pana la nivelul solului in timpul iernii si in urmatorul anotimp va ajunge la 3 m inaltime si coroana cu diametru de pana la 60 cm.

Cand este crescut pentru cherestea va atinge dimensiuni utilizabile in 25-30 ani. Florile sunt minunate, cu un miros dulce intens, care este aproape copleșitor în unele cazuri. Când cad frunzele după îngheț mirosul este oribil deoarece acestea se descompun eliberand acid butiric (mirosul cred că seamana cu cel de sosete foarte urât mirositoare sau de pantofi de tenis).

Culegeti seminte [Am vazut un arbore de Paulownia pe bulevardul Magheru in Bucuresti cam vis-a-vis de sediul RNP si mai inspre Ambasador], le semanati si veti obtine proprii puieti.

Semintele se pot culege din octombrie pina in februarie si se seamana in martie. Este un arbore ornamental cu cresteri rapide si cu lemn slab calitativ. Si oricum nu creste 30 cm in diametru in trei ani.

semanarea in masa a semintelor de Paulownia Elongata


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-04 10:40:14.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.