Descriere: Aloe Vera (Aloe Barbadensis Miller) este considerate de multa lume o planta miraculoasa, ajuntand la prevenirea si vindecarea multor boli.

Traditional, gelul acesteia este cel mai eficient in tratarea arsurilor si ranilor. La noi in tara atat plantele, cat si produsele obtinute din Aloe Vera sunt importate. Pentru a fi eficienta planta trebuie sa aiba 2-3 ani (conteaza mult dimensiunile frunzelor). Astfel, puii se pot vinde la 5-10 RON, planta de 1-2 ani – 25- 30 RON, iar cele mai mari 2-3-4 ani pana la 50 RON. La productie mare castigurile pot fi nelimitate, planta producand pui tot timpul anului. Desprinderea puilor de planta si plantarea acestora se face numai primavara. Solul trebuie sa fie amestec de turba si nisip, asemanator pamantului utilizat pentru cactusi. Udarea plantei se face rar (o data la 2-3 saptamani), cand solul este foarte uscat.

La o productie foarte mare, care deja nu mai incape in spatiul initial, se pot realiza solarii in spatii deschise, unde se pot pastra si pe timp de iarna.

Resurse necesare: – cheltuieli cu achizitia primelor plante
– cheltuieli cu achizitia de ghivece si pamant
– cheltuieli cu realizarea solariilor (cand productia este deja foarte mare)
– promovarea produsului
– monitorizarea productiei (tabele cu datele plantarii pentru determinarea exacta a varstei plantelor)

Avantaje: – investitia este foarte mica
– fiecare an aduce un plus financiar, fiecare planta crescand in valoare de la an la an

Dezavantaje: – pot aparea probleme de comercializare, de aceea este bine sa va interesati din timp de posibilii clienti. Acestia pot fi persoane fizice, florarii sau mari companii de producere a medicamentelor.

Concluzii: Aceasta activitate este o investitie foarte rentabila, deoarece nu necesita mari resurse financiare si de intretinere, in plus valoarea unei plante se mareste cu aprox. 50% de la an la an. Daca se realizeaza o strategie de inmultire si comercializare eficienta, o astfel de activitate este o afacere care nu trebuie ratata.

sursa: 3 afaceri


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-19 19:10:24.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.