Daca aveti 300 de metri patrati si sunteti pregatit sa investiti 10.000 de dolari in decurs de 10 ani, pentru un castig de sute de ori mai mare, puteti incepe o afacere de crestere a paunilor. “Este cea mai buna afacere. Initial am pornit cu o pereche de pauni. Acum am ajuns la 200 de perechi, pe care i-am adus din state precum Ungaria, Germania, Austria, Rusia, dar si din tara. In zece ani am investit 10.000 de dolari, dar am scos de cateva sute de ori mai mult”, ne-a declarat Gheorghe Nistor, patronul firmei Superfox 21 din Calarasi.

Acesta spune ca in prezent paunii sunt la mare moda. “Toti cei care si-au construit vile isi cumpara pauni, spun ca ii ajuta sa se relaxeze, ii scapa de stres. Mai nou, cei care vor sa dea cadouri persoanelor cu bani, de zilele de sfinti, le duc acestora pauni”, spune Nistor. Personaje din Parlament, Guvern, dar si cantareti sau judecatori au fost clientii crescatorului din Calarasi. “Cred ca 80 la suta dintre cei care au pauni in tara ii au de la mine”, se lauda Nistor.

Acesta spune ca afacerea este foarte rentabila, costurile fiind mici si preturile de valorificare destul de ridicate. “Paunii nu mananca mult. Doua galeti de graunte pe zi pentru 400 de pauni este suficient. Le place mult si lucerna, la ferma de la Calarasi noi ii lasam liberi”, spune intreprinzatorul.

In schimb, pretul de vanzare este mare, pentru un exemplar matur de specie rara pasionatii platind intre 200 si 400 de euro. Gheorghe Nistor spune ca anual vinde 100 de perechi cetatenilor straini, firma lui putand fi gasita pe Internet. De la pauni se foloseste tot, spune el: penele se vand cu 5.000-10.000 de lei, un ou costa 30 de euro.

Printre clientii sai se numara si gradinile zoologice din Galati si Bucuresti. Si columbofilii pot apela la intreprinzatorul calarasean, o pereche de porumbei Tobosari de Buhara costand 100 de euro, tot atat fiind si una de porumbei voltati bicolori.

7.000 de euro/an din cresterea gainilor de rasa
Motate, incaltate, pitice, uriase sau cu gat golas. Vizitatorii Targului Indagra au putut admira si cumpara – pentru 1,5-2,5 milioane de lei perechea – in acest an toate varietatile de gaini.

Multumit ca a vandut la targ tot ce adusese, unul dintre membrii Asociatiei Crescatorilor de Pasari de rasa din Bucuresti si Judetul Ilfov -“Pajura”, Haralambie Carlogea, ne spune ca a inceput aceasta afacere de mai bine de 30 de ani. “Inainte de 1990 aduceam din strainatate cate 5-6 oua.

Investitia initiala pentru cineva care vrea sa demareze o astfel de activitate este de 10-15 milioane de lei. Pentru inceput crescatorii spun ca este nevoie de o matca de pasari – mai multe familii din mai multe rase (o familie cuprinde 4-5 gaini si un cocos)”. Cei 30 de membri ai Asociatiei “Pajura” detin peste 200 de pasari de rasa.

Printre amatorii de motate – Marius Tuca, Dan Iosif si Horia Brenciu
“Printre clientii nostri se numara si Marius Tuca, care are vreo zece rase de astfel de gaini, Dan Iosif, mare crescator de pasari de rase precum Plymouth, Brahma, Cochinchina etc. Tot de la noi a cumparat si Horia Brenciu vreo 20 de gaini pitice”, spune presedintele Asociatiei.

Desi au avut si probleme, mai ales cu hrana pentru pasari in special in anii cu seceta, crescatorii sunt multumiti, pentru ca activitatea este profitabila. “In primavara am avut un profit de 100 de milioane de lei (circa 7.300 de euro), mai ales din vanzarea de pui de trei saptamani si oua pentru incubator”, ne povesteste Vasile Miroseanu, vicepresedintele Asociatiei.

Un pui de trei saptamani se vinde cu 150.000-250.000 de lei in functie de rasa, iar o gaina Cochinchina poate ajunge la 130 de euro/bucata. Cunoscand interesul deosebit al domnului Ion Cristoiu pentru astfel de pasari, de genul “gaini care nasc pui vii”, ne-am interesat daca nu cumva aceasta pasiune s-a si concretizat practic. Se pare insa ca acest lucru nu s-a intamplat.

“Noi avem unele dintre cele mai faimoase rase rare de gaini. Cred ca daca ar fi dorit sa-si infiinteze o astfel de ferma, domnul Ion Cristoiu ar fi apelat, cu siguranta, la noi. Nu am auzit, insa, ca dumnealui sa fi apelat la vreunul dintre membrii asociatiei noastre”, ne-a declarat Nelu Anghelina, membru al Asociatiei “Pajura”.

de Loredana Voiculescu, Adevarul
Joi, 11 noiembrie 2004


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-12-05 02:58:14.

Articole asemănătoare

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.