Creşterea caprelor poate fi o afacere profitabilă pentru agricultorii români, în perspectiva integrării în Uniunea Europeană. În România există o singură firmă care produce brânză din lapte de capră, dar întreaga producţie este exportată în Statele Unite. Brânza din lapte de capră este considerată de americani un produs rafinat.

Ministerul Agriculturii atrage atenţia că laptele de capră nu este supus cotelor ce vor fi impuse României pentru o serie de produse agricole, după integrarea în Uniunea Europeană. Din această perspectivă, creşterea caprelor poate fi un avantaj în competiţia cu agricultorii europeni. Singura firmă care colectează lapte de capră din care produce brânză, are capital american. Producţia din acest an, aproximativ 12 tone de feta de capră este exportată în SUA. Pe piaţa românească, acest produs se găseşte rar şi se vinde la un preţ de aproximativ 120.000 de lei kilogramul. Capra produce de 10-20 de ori mai mult lapte decât greutatea ei. Prin comparaţie, vaca are o producţie de lapte de numai 6-7 ori mai mare decât propria greutate. Laptele de capră se aseamănă la compoziţie cu cel matern şi este recomandat în hrana copiilor sugari.

Originally posted 2012-03-31 16:58:28.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.