Creşterea caprelor poate fi o afacere profitabilă pentru agricultorii români, în perspectiva integrării în Uniunea Europeană. În România există o singură firmă care produce brânză din lapte de capră, dar întreaga producţie este exportată în Statele Unite. Brânza din lapte de capră este considerată de americani un produs rafinat.

Ministerul Agriculturii atrage atenţia că laptele de capră nu este supus cotelor ce vor fi impuse României pentru o serie de produse agricole, după integrarea în Uniunea Europeană. Din această perspectivă, creşterea caprelor poate fi un avantaj în competiţia cu agricultorii europeni. Singura firmă care colectează lapte de capră din care produce brânză, are capital american. Producţia din acest an, aproximativ 12 tone de feta de capră este exportată în SUA. Pe piaţa românească, acest produs se găseşte rar şi se vinde la un preţ de aproximativ 120.000 de lei kilogramul. Capra produce de 10-20 de ori mai mult lapte decât greutatea ei. Prin comparaţie, vaca are o producţie de lapte de numai 6-7 ori mai mare decât propria greutate. Laptele de capră se aseamănă la compoziţie cu cel matern şi este recomandat în hrana copiilor sugari.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-03-31 16:58:28.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340