Orice crescatorie de vulpi trebuie amplasata intr-o zona unde factorii naturali ofera conditii corespunzatoare de crestere.

Terenul stabilit pentru infiintarea unei crescatorii de vulpi trebuie sa fie expus la soare, pentru a asigura salubritatea naturala dar totodata sa fie si suficient de umbrit, astfel ca soarele sa nu decoloreze blanurile. Avind in vedere temperamentul nervos al vulpilor, crescatoria trebuie amplasata intr-o zona ferita de poluare sonora, pentru a evita stresarea animalelor.

ADAPOSTURILE SI REPRODUCTIA LA VULPI
Toate adaposturile de crestere a vulpilor se vor afla intr-o imprejmuire corespunzatoare realizata din stilpi de beton si plasa de sirma cu ochiurile de 35/35 mm. Inaltimea gardului de imprejmuire a sectorului de crestere trebuie sa fie de minimum 2 m si prevazut cu o streasina lata de 0,50 m, orientata in interior sub un unghi de cca 150*.

In partea de jos a gardului, plasa se ingroapa la adincimea de 0.30 m, sau se fixeaza de sol cu tarusi de lemn.

La exteriorul incintei se recomanda sa se planteze pomi de talie nu prea mare din specia foioaselor pentru a asigura o protectie adaposturilor, precum si un microclimat favorabil in sezonul cald.

In incinta crescatoriei nu se recomanda decit plantarea de arboret ornamental.

Se va avea in vedere ca principalele lucrari sa fie mecanizate.

Cuibul la vulpi – este realizat din material lemnos sau placi din lemn protejate prin vopsire, avind urmatoarele dimensiuni: lungimea – 85 mm, latimea – 50 mm si inaltimea – 45 mm.

In interior se va compartimenta cu un perete median in vestibul si cuibul propiu-zis.

Pardoseala vestibulului este sub forms unui gratar glisant realizat din sipci de lemn sau vergele metalice, pentru a permite caderea dejectiilor.

Animalele au acces la cuib numai in perioada fatarilor si cresterea puilor.

Dupa intarcare, acesta se va spala si se va tine inchis.

Cusca pentru mascul este mai mica fata de cele pentru femele: lungimea – 160 mm , latimea – 90 mm si inaltimea – 86 mm.

La custile pentru masculi nu se ataseaza cuiburi.

REPRODUCTIA LA VULPE
Procesul reproductiei la vulpe este foarte dificil , datorita complexitatii functiilor respecrive si dificultatilor ce se inregistreaza in realizarea acestui proces.

Femelele – maturitatea sexuala apare la virsta de 9-10 luni ; viata sexuala incepe cu prima ovulatie si se termina atunci cind in ovare nu se mai maturizeaza noi foliculi.

Masculi – maturitatea se instaleaza cam in aceeasi perioada cu cea de la femele.

Durata dat femela la monta – 8-9 ani – vulpea argintie 6-7 ani – vulpea polara

Aparitia ovulatiei – spontan

Perioada de ovulatie – 2-3 zile – vulpea argintie;   1-2 ( 4-5 ) zile – vulpea polara

Perioada de monta – 10 ianuarie-31 martie – vulpea argintie;   21 februarie – 21 aprilie –  vulpea polara

Perioada de fatare – 1 martie – 21 mai – vulpea argintie;  11 aprilie – 11 iunie – vulpea polara

GESTATIA la vulpe
La vulpea argintie, perioada de gestatie dureaza 48-58 de zile.

Asupra duratei de gestatie o influenta deosebita o are alimentatia precum si conditiile climatice.

Determinarea starii de gestatie – dupa 3 saptamini de la monta, femela devine mai linistita, cu miscari mai lente, abdomenul se rotunjeste putin, iar la nivelul mameloanelor se constata o usoara tumefiere.

In perioada a doua a gestatiei, aspectul de rotunjire al abdomenului devine mai evident, iar tumefierea mameloanelor, mai pronuntata.

FATAREA – poate dura 10-15 minute; dar poate dura si peste 6 ore. Pina la virsta de 21 de zile puii vor consuma numai lapte matern. Puii se nasc cu pleoapele lipite ; abia dupa 8-10 zile se vor dezlipi, iar ei vor putea vedea. Se vor dezvolta foarte repede.

ALIMENTATIA – carne, organe, singe proaspat, lapte degresat, faina de origine animala, faina de origine vegetala, seu de bovine, faina de oase, vitamine-minerale.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-07-17 09:14:54.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.