Chiţoiu: Noul Cod fiscal se va aplica de la 1 februarie

Chiţoiu: Noul Cod fiscal se va aplica de la 1 februarie

“Este vorba despre o simplificare a impozitării în domeniul veniturilor obţinute din activităţile agricole, o măsură care are rolul de a asigura o echitate a impozitării pentru toţi contribuabilii şi toţi cei care realizează venituri din domeniul agricol. Această măsură are un rol fundamental, pe lângă crearea unui mediu concurenţial, de a reduce substanţial evaziunea fiscală. Mai mult, sistemul de impunere propus este mult diminuat faţă de cel din prezent, sarcina fiscală fiind undeva la jumătate. Noul Cod fiscal, care prevede această modalitate de impozitare, se va aplica după aprobare, respectiv de la 1 februarie 2013”, a spus Chiţoiu.

El a subliniat că acest sistem de impozitare “are rolul de a reduce semnificativ evaziunea şi frauda fiscală din domeniul producţiei agricole”.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la cereale, agriculorii care au până în două hectare sunt scutiţi de orice formă de impozitare. “Cei care au peste două hectare, dacă până acum plăteau 214 lei pe hectar, acum plătesc numai 96 lei pe hectar. La cartofi, dacă până acum impozitul pe care îl plăteau, de 5,5% contribuţii de sănătate şi acel 2% se ridica la 1.266 lei, propunerea pentru noul impozit este de 750 lei, mult mai mic. La persoanele juridice nu se schimbă nimic”, a explicat Constantin.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.