Origine: Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate.

Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia.
Prezentare: Plantă anuală ce se dezvoltă în 2 ani.

Asemănător sfeclei în primul an, în cel de al doilea an de viaţă chimenul se dezvoltă până la înălţimea de 90 de centimetri şi înfloreşte cu inflorescenţe albe. Inflorescenţele se vor transforma ulterior în seminţe, seminţele fiind partea utilizată a acestei plante, bogate în uleiuri esenţiale, carvon şi limonen.

Aromă: Chimenul este picant, aromatic şi uşor iute.

Utilizare: Chimenul este cel mai bine pus în valoare în mâncărurile în care îşi poate impune valoarea de mirodenie “Alfa”. Din acest motiv este rareori combinat cu alte condimente şi, aproape niciodată cu unele mai puternice decât el.

Folosit cu precădere în preparate de varză (în special în murăturile sauerkraut), chimenul se pune în valoare de asemenea în mâncăruri bogate, tocăniţe de miel, porc, gâscă şi cartofi copţi.

Dacă aveţi impresia că îl ştiţi în combinaţie cu brânzeturi (altele decât telemeaua de Brăila), este fiindcă aderă de minune la crusta covrigeilor cu brânză.Ca să înţelegeţi pasiunea ungurilor pentru aceaste seminţe va trebui să descompuneţi cu atenţie gustul unui gulaş pentru a regăsi aroma chimenului în amestecul dulce picant.

În nordul Germaniei, dar şi în “secuime”, se produce un lichior care are la bază un distilat clasic din cereale, aromat cu uleiuri din chimen. Lichiorul german se numeşte “kummel” iar varianta noastră locală poartă – deşi nu are legătură cu chimionul ci cu chimenul – chimion secuiesc.

Preparare: În mod rar,dar neîntîlnit la noi, frunzele de chimen tânăr -în primul an de viaţă – se mănâncă, de regulă în salate unde aduc un plus de abundenţă prin formă şi textură dar sunt aproape inodore în materie de gust.

Seminţele de chimense folosesc întregi sau zdrobite pentru a elibera întreaga aromă. Prin prăjire seminţele de chimen îşi vor scoate în evidenţă parfumul

Originally posted 2012-07-25 05:43:12.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.