Momordica charantia este una dintre speciile mai cunoscute şi mai folosite ca agent hipoglicemic în Asia, Africa şi America Latină. Este cunoscuta ca tărtăcuţă amara şi Karela în ţările asiatice si castravete amar în Europa, datorită gustului său puternic amar.

Castravetele amar este cultivat pentru frunze si tulpini care sunt utilizate ca ceai, la prepararea supelor si berii, dar şi pentru fructele imature care sunt consumate proaspete în salate sau folosite la prepararea unor sortimente de sucuri. Fructele ajunse la maturitatea fiziologică, se pot consuma în salate, fiind mult mai agreate de consumatori, gustul amar fiind mult diminuat. Trebuie precizat faptul că, fructele se folosesc în salate şi în amestec cu alte legume, fiind mai uşor acceptate de către consumatori. Seminţele la maturitatea fiziologică se folosesc pentru obţinerea unor tincturi. Se cultivă prin semănat direct sau plantarea răsadurilor şi este o plantă pretenţioasă faţă de factorii de mediu, ca şi alte specii din familia Cucurbitaceae.

Multe cercetări arată că această legumă, determină creşterea producţiei de celule beta din pancreas, ceea ce duce la o îmbunătăţire în producerea de insulină din organism.

» Compusul contine 16 aminoacizi identici cu cei ai insulinei bovine.

Castravetele amar, folosit in gastronomia traditionala tibetana, ascunde o substanta miraculoasa care are capacitate de a scadea glicemia. Bolnavii cu diabet zaharat de tip 2, insulinoindependenti, pot avea o alternativa medicamentoasa naturala: insulina vegetala. Planta, denumita Momordica charantia, a fost aclimatizata si in Romania, prin culturi in statiunea de cercetare-dezvoltare pentru plante medicinale de la Fundulea.

Presedintele Patronatului Planta Romanica ne-a declarat ca insulina vegetala contine 17 aminoacizi, din care 16 sunt identici cu aminoacizii insulinei bovine. Spre deosebire de insulina extrasa din microorganisme modificate genetic, cea vegetala are marele avantaj de a fi lipsita de reactii adverse si contraindicatii. De multe ori, hipoglicemia este provocata de stres. De aceea, specialistii romani au reusit sa fabrice un produs care contine, pe langa extractul uscat de Momordica charantia, si pulbere fina din fructe uscate de afin si radacina de morcov.

Originally posted 2012-10-22 13:55:45.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.