Lemnul este de culoare galben pal până la roșu deschis, cu o tranziție treptată de la coaja catre mijloc. Cheresteaua are o densitate scazuta (260-330 kg/m3 la umiditatea de 15%) este moale, dar cu model drept, si fara miros. Deși este ușor și are o densitate mică, este relativ puternica pe unitatea de greutate. Lemnul are excelente proprietati de izolare termică și electrică, și este ușor de uscat in aer. Nu este adecvat pentru utilizare in elemente de construcție ce necesită rezistență ridicată, datorită densității scăzute.

Cheresteaua de paulownia are caracteristici excelente de lucru, fiind ușor de nivelat, tăiat sau sculptat. Lemnul sau moale este predispus la ranirea suprafeței de aceea trebuie să fie manipulat cu atenție în timpul producției și utilizării. Nu ține cuiele foarte bine, fiind necesare tehnici alternative de asamblare.

Cheresteaua de paulownia are o tendință de patare cand se prelucreaza cand este verde și poate fi predispus la decolorarea suprafeței.

Caracteristicile de uscare
Lemnul se usuca bine, nu se inconvoaie, nu fisureaza si nici nu se deformeaza ușor. O placa groasa de un inci poate fi uscata pana la o umiditate de 10% in 25 de zile la temperatura normala din incapere. Dupa uscare, cheresteaua este foarte stabila în cazul în care nu există nici o măduvă cuprinsa în piesa.

Originally posted 2012-09-09 08:18:16.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.