Cultura plantelor de camp

  • Terenul se modeleaza, dupa ce, in prealabil, au fost indepartate restul plantelor premergatoare si dupa ce s-a sapat pamantul.
  • Unele dintre speciile legumicole se infiinteaza prin semanat direct in pamant, iar altele prin plantarea de rasaduri. Atentie: la speciile infiintate prin semanat direct adancimea de semanat este mai mica, 1-2 cm, max. 3-4 cm, intrucat pamantul nu este foarte uscat – din cauza ploilor abundente (in unele zone) iar pamantul suficient de umed. Acolo unde canicula a uscat mult solul, adancimea va fi mai mare.

Legumicultura

  • Inca se mai pot cultiva rasaduri si semana legume care vor ajunge la maturitate in toamna: castraveti, fasole de toamna, mazare de toamna, salată, spanac, ridichii de luna, precum şi cele negre, praz etc.
  • După semanatul si plantatul legumelor, acestea trebuie curatate de buruieni, purtatoare de germeni de boli si daunatori.
  • O alta lucrare importanta este stropitul cu insecticide si fungicide, intrucat daunatorii si bolile sunt omniprezente in astfel de situatii, cand – dupa ploi abundente si soare canicular care alterneaza – isi fac aparitia mana, fainarea, rugina sau chiar cancerul bacterian al legumelor, dar si daunatorii. De aceea, alternanta stropirilor se face la un interval de 10-12 zile.
  • In cazul in care apare seceta, legumele trebuie udate seara si dimineata, dar cu grija pentru ca nu cumva celelalte plante sa fie stropite, pentru ca acestea se vor ofili din cauza secetei si pot contacta numeroase boli. Daca este cazul, ulterior, sunt indepartate si frunzele uscate de la legume, care pot purta germeni de boli sau daunatori.

Pomicultura

  • Intretinerea terenului (curatat de buruieni);
  • Udarea, daca este cazul si, bineînţeles, stropirea cu insecticide şi fungicide la interval de 10-14 zile.

Originally posted 2012-09-15 13:47:02.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.