Doi cercetători buzoieni susţin că au descoperit o plantă miraculoasă care ajută la menţinerea tinereţii celulelor, asigură regenerarea ţesuturilor umane şi prospeţimea inimii.

Potrivit acestora, secretul ”tinereţii fără bătrâneţe” este o plantă cunoscută din antichitate, topinambur, varietate de napi, care prin tuberculii săi sintetizează oxizii de aur.

”Este singura plantă din lume capabilă să sintetizeze din sol oxizii de aur’‘, a declarat, pentru AGERPRES, Costel Vânătoru, şef de Laborator în cadrul Staţiunii de cercetări legumicole Buzău. Rolul oxizilor de aur a fost pus în evidenţă de medicii americani şi belgieni în tratarea bolilor cardiovasculare, dar şi în menţinerea unei tinereţi prelungite.

Cercetătorii horticoli au inventariat cele trei varietăţi de topinambur existente în România şi au demarat producerea în serie a acestora în serele Staţiunii de cercetare din Buzău.

Împreună cu cercetătoarea Eliza Neicu, Costel Vânătoru a mai pus la punct o tehnologie de producere a castravetelui amar, adus de acesta din Mexic, care produce insulină naturală şi poate fi folosit cu succes în prevenirea şi tratarea diabetului.

Ambele descoperiri vor fi prezentate la Congresul mondial de horticultură din luna august 2010, de la Lisabona.

Originally posted 2012-10-16 22:57:10.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI