Banane indiene, copacul cu banane sau Paw-Paw. Fructul provine din America de Nord, era considerată o varietate plăcută în alimetaţia indienilor. Dintre fructele provenite din America de Nord acest tip are consistenţa de pulpă cea mai mare. Pomul creşte încet dar poate să ajungă la o înălţime de 5 m. Frunzele de culoare verde deschis pot să ajungă la o lungime de cca. 30 cm, toamna colorându-se în auriu-gălbui. În aprilie/mai apar florile roşu-brune. Fructul este dulce, foarte consistent, cu coaja verde şi are un gust asemănător cu al bananei, avocado şi mango. Pentru a se consuma este indicată tăierea în două a fructului, eliminarea seminţelor mari de forma fasolei din interior şi cu ajutorul lingurei se poate uşor consuma miezul delicios exotic. Perioada coacere: septmebrie-octombrie, începând de la vârsta de 3-4 ani. Autopolenizator.

Fructul exotic al cărui gust unic ne aminteşte de banană, mango, ananas şi vanilie a sosit la noi din America de Nord. Populaţia indigenă l-a numit Paw-Paw şi l-a preţuit foarte tare pentru aroma lui deosebită. Creşte încet, în stare dezvoltată este un copac de cca. 5 metri înălţime. Pînă la -20 °C este rezistent la îngheţ. Cat este tanar, nu-l expuneţi direct la soare! Din cauza creşterii lente nu trebuie tăiat. Ne putem aştepta la fructe începînd din al 3-lea, al 4-lea an. Însă ne răsplăteşte aşteptarea cu o experienţă de gust magic. Pulpa fructului este galbenă, nutritivă, exotică, cu aromă deosebită. Pentru o recoltă şi mai satisfăcătoare merită sădite două plante. Dispune de valori nutritive ridicate. De obicei se consumă proaspăt, dar preparat se poate combina excelent şi cu deserturi. Poate fi crescut şi pe terasă sau balcon ca plantă de ciubăr.

Plante de ciubăr se numesc arbuştii care înfloresc vara, provin din zone de climă mai caldă, şi care în climatul dela noi nu pot ierna afară. Se pot planta în vase mai mari, sunt plante care pot fi ţinute toată vara afară, în general într-un loc însorit. Pentru plantare se potrivesc cel mai bine ghivecele mari de teracotă, ciuberele din lemn, dar bineînţeles şi vasele mari din plastic. Este foarte important ca fundul vasului să fie prevăzut cu orificii pentru drenarea apei. Alegeţi mărimea vasului în funcţie de dimensiunea şi vigoarea de creştere a plantei. Puneţi planta întotdeauna într-un vas mai mare corespunzător stadiului ei de dezvoltare.

Acest fruct delicios şi hrănitor nu seamănă cu niciun alt fruct. Este deosebit de aromat, dulce şi cremos. Pomul în primii 2-3 ani creşte mai lent şi trebuie ferit de acţiunea directă a razelor de soare. Planta matură iubeşte soarele şi umiditatea ridicată. Este foarte rezistent la boli şi ger. Florile mari de o culoare interesantă, maronie decorează în lunile aprilie-mai. Fructele verzi sunt aşezate în ciorchini şi coapte au culoare galben-maronie. Sunt foarte bogate în vitamine.banana indiana

Originally posted 2012-07-25 05:45:36.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI