Vremea devine din ce in ce mai rece si iarna se instaleaza incetul cu incetul in toate gradinile. In unele locuri deja si-a intrat in drepturi si plantele dorm acoperite de plapuma deasa de nea.

Indiferent ca sunteti un gradinar incepator sau unul cu experienta, trebuie sa aveti grija sa pregatiti plantele de iarna pentru a avea la primavara o gradina de neinlocuit la capitolul frumusete.

Pentru acest lucru nu aveti de infruntat activitati dificile. In functie de plantele pe care le detineti si nevoile acestora puteti pregati gradina pentru un nou sezon de crestere fara a cheltui bani pentru a angaja un profesionist sa faca treaba in locul dumneavoastra.

Daca aveti capsuni, asigurati-va ca dupa ce acestea au inceput somnul lung de iarna, adaugati deasupra pamantului un strat protector de materie organica.

Paiele, frunzele, resturile vegetale, rumegusul sunt foarte bune pentru acest lucru. Astfel este pastrata umiditatea solului prin scaderea evaporarii si nici buruienile nu va vor mai chinui in sezonul viitor.

Prin descompunere aceste materii organice asigura substantele nutritive necesare pentru o buna sanatate a plantelor. Previne totodata si infiltratiile care erodeaza solul. Acesta este si protejat impotriva inghetului.

Cat pamantul inca nu a inghetat puteti sa plantati bulbii pentru primavara viitoare. Deseori puteti gasi oferte convenabile in magazinele de specialitate in aceasta perioada a anului.

Plantand bulbii inainte de venirea inghetului economisiti timp si la primavara veti avea mai putine de facut.

Inainte de a veni inghetul in adevaratul sens al cuvantului, udati pentru ultima data arbustii si plantele perene. In timpul iernii aceste plante au nevoie de apa iar daca nu si-o pot procura, in urmatorul sezon de crestere s-ar putea sa aveti ceva surprize neplacute.

Daca aveti iarba ornamentala trebuie sa asteptati in functie de tipul acesteia pana la venirea primaverii pentru a o taia. Puteti sa faceti acest lucru si spre sfarsitul iernii.

Originally posted 2012-11-26 15:00:36.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.