Uite de ce e bine o folosesti mai des in bucatarie

Sezonul rece la noi e timpul cel mai potrivit sa cauti bunatatile exotice pe rafturile magazinelor. Rodia e printre ele, iar acum e in perioada ei de glorie. Desi e greu sa o manuiesti si sa o cureti, merita efortul pentru ca este plina de nutrienti.

Doar semintele imbracate intr-un invelis carnos si zemos se consuma de la acest fruct, iar intr-o rodie medie vei gasi in jur de cateva sute de seminte. Efortul depus pentru scoaterea lor la lumina va fi recompensat cu un bol plin de seminte suculente pe care le poti adauga in salate, deserturi, sosuri sau alte retete care iti plac.

Seminte mici, putere mare

Rodia este un fruct cu putine calorii, multe fibre, vitamine si antioxidanti care previn aparitia mai multor boli. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic, vitaminele A si E si are de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu. Desi este un fruct cultivat de mii de ani, abia recent oamenii de stiinta i-au studiat puterile si efectele benefice asupra sanatatii.

Rodia protejeaza inima, arata un studiu israelian publicat in 2004 in revista „Clinical Nutrition”. In plus, aceeasi cercetare sublinia ca rodiile nu numai ca previn aparitia bolilor cardiovasculare, dar ar putea chiar remedia arteroscleroza. Rodiile previn si trateaza diferite tipuri de cancer (de san, plamani, piele si prostata). Rodiile sunt indicate diabeticilor pentru ca reduc nivelul glicemiei in sange si sunt recomandate pentru ca protejeaza pielea de efectele daunatoare ale razelor ultraviolete.

Cum alegi o rodie buna?

Toate iti fac cu ochiul, dar cand alegi ai grija sa fie grea in palma, colorata puternic si cu o coaja fara zgarieturi. Se pastreaza bine la frigider chiar si o luna, dar este recomandat sa o consumi cat mai repede pentru a savura gustul bun.

Curatatul unei rodii nu pare o treaba usoara, dar noi avem un truc pentru tine.

Oricat de mult ti-ar placea sucul de rodie trebuie sa il consumi cu masura atunci cand urmezi un tratament medicamentos pentru ca numerosii antioxidanti pe care ii contine pot influenta metabolizarea substantelor active din medicamente. Este un sfat pe care trebuie sa il urmeze mai ales cei care iau pastille pentru reglarea tensiunii arteriale.

Originally posted 2012-12-19 11:04:58.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.