Infiintarea unei plantatii de capsuni

SC BIO PLANT SRL ofera intreg sprijinul pentru infiintarea unei plantatii de capsuni.

Pentru a infiinta o plantatie de capsuni aveti nevoie de un teren fertil, fara exces de umiditate, amplasat intr-o zona cu expunere nord-sud, terenul sa fie arat la o adancime de 35-45cm si ar fi ideal daca s-ar putea face o scarificare. Este nevoie de o trecere cu freza pentru a pregati terenul in vederea plantarii.

BIO PLANT Seleus foloseste un sistem de cultura pe bilon cu folie de plastic si sistem de irigatii sub folie, materiale care rezista 3 ani in camp.

Pentru o plantatie de 1 ha avem nevoie de:

  • 40.000 stoloni de capsuni care sunt de 2 tipuri: cu plantare in martie – iunie si recoltare la 60 zile dupa plantare si cu plantare in iunie – iulie si recoltare in primavara anului viitor in luna mai. Costul stolonilor pentru un ha este de 6000 – 7000 euro.
  • 400 kg folie speciala pentru capsuni la pretul de 2,7 euro / kg
  • 14.000 m sistem irigatii cu tub de 8 ml (22) la pretul de 1400 euro.

Preturile variaza in functie de comanda.

In aceste preturi sunt cuprinse serviciile noastre si utilajele de care aveti nevoie.

Productia va fi intre 500 gr – 1 kg pe planta in conditiile in care cultura este foarte ingrijita.

Culturile pot fi infiintate si in cadrul proiectelor de cofinantare europeana.

Va stam la dispozitie cu mare placere oricand aveti nevoie.

Soiuri recomandate:

ASIA

Planta: viguroasa, rezistenta la frig, toleranta la cele mai comune boli de radacina.

Fruct: foarte mare, atractiv, forma lunga, conica, de consistenta medie si culoare rosu aprins. Datorita nivelului ridicat de zahar, gustul este foarte bun.

Perioada de inflorire: cu 5 zile dupa Alba.

Perioada de recoltare: medie-timpurie ( la 4 zile dupa Alba ).

Utilizare: varietate preferata pentru cultura de primavara si toamna in tunele (cultura protejata) si in camp deschis.

Puncte tari: productivitate mare, fruct foarte frumos, foarte mare si cu o aroma placuta.

ALBA

Planta: viguroasa, rezistenta la frigul iernii si la bolile de radacina.

Fruct: de marime foarte mare pana la sfarsitul recoltei, are o forma conica atractiva, fruct consistent, culoare rosu aprins, aroma placuta.

Perioada de inflorire: timpuriu

Perioada de recoltare: foarte devreme

Utilizare: una dintre varietatile cele mai cultivate, in tunele si in camp deschis , este cultivata primavara;

Puncte tari: perioada timpurie de recoltare, productivitate mare, fructe foarte mari pe toata perioada recoltei,caracteristici comerciale foarte bune.

ROXANA

Planta: foarte viguroasa, foarte rezistenta la inghetul iernilor grele si la cele mai comune boli de radacina.

Fruct: foarte mare si uniform, foarte atractiv, forma lunga conica, de culoare rosu aprins, valoare comerciala buna. In productia in afara sazonului, caracteristicile globale ale fructului sunt excelente.

Perioada de inflorire: tarziu (la 6 zile dupa Alba).

Perioada de recoltare: mediu-tarziu (la 8 zile dupa Alba).

Utilizare: este o varietate foarte importanta in Italia, se cultiva primavara si toamna, in cultura protejata sau in camp deschis . In culturile inchise (sere) au o productie excelenta care dureaza pana in decembrie.

Puncte tari: performante mari la cules, fructe foarte frumoase, de marime maresi caacteristici comerciale foarte bune.

MAYA

Planta: viguroasa si rustica, rezistenta la cele mai comune boli si bacterii.

Fruct: mare, foarte atractiv, de forma conica alungita, consistenta medie, de culoare rosu-portocaliu aprins, aroma placuta.

Perioada de inflorire: la 2 zile dupa Alba.

Perioada de recoltare: medie-timpurie (la 4 zile dupa Alba).

Utilizare: foarte raspandita in Italia intre anii 2000-2005 in culturi protejate si in camp deschis . Maya este potrivita si pentru solul obosit si mai putin fertil sau unde este putina apa.

Puncte tari: performante mari de recoltare datorita productiviatii concentrate.

SYRIA

Planta: viguroasa, rustica, toleranta la cele mai comune boli.

Fruct: foarte atractiv, de marime medie, forma conica, consistenta buna, de culoare rosu intens, aroma buna. Syria are viata lunga si este foarte rezistenta la transport.

Perioada de recoltare: intermediara (intre Asia si Roxana).

Utilizare: de preferat pentru cultura in camp deschis, pentru folosirea proaspata,

Puncte tari: planta foarte rustica, fructele sunt foarte rezistente la stricaciunile provocate de ploi. Aroma foarte buna. Potrivita si pentru procesare.ate si recoltarii foarte usoare.

ALBION

Planta: viguroasa, productivitate ridicata, rezistenta la patogeni din sol.

Fruct: mare, forma conica, de culoare rosu intens, foarte consistenta si stralucitoare. Pulpa are o culoare rosu intens, foarte dulce si are o calitate organoleptica ridicata.

Utilizare: aceasta noua varietate cu inflorire continua este rustica si are fructe de inalta calitate cu aroma si dulceata. Se utilizeaza mai mult ca si planta conservata decat proaspata.

Pe langa plantatiile de capsuni, Bio Plant va ofera servicii, materiale si puieti pentru plantatiile de pomi fructiferi: mar, par, visin, cires, nuc, dar si arbusti, coacaz , zmeura, afine, mure etc.

Plantele sunt de o inalta calitate biologica si rezistente la daunatori.

SC BIO PLANT SRL

Seleus, nr.122, Jud. Arad

Contact:
Fix  0257 895522
Mobil  0757 021960

E-mail:   bioplant_horga@yahoo.com

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii si de 100 de ani.

Vacile gigantice de la Șimnic. 60 de litri de lapte pe zi de la un singur animal

Staţiunea de cercetare agricolă de la Şimnic, din judeţul Dolj, nu se poate plânge că are nevoie de bani. Acolo sunt îngrijite cu mare atenţie 170 de vaci dintr-o rasă olandeză cunoscută pentru eficienţa ei. Fiecare dă până la 60 de litri de lapte pe zi, care este apoi prelucrat şi vândut.

Staţiunea de Cercetare Şimnic are vaci din rasa Holstein-Frize încă din anii ’70. Primele au fost aduse din Danemarca şi pe parcursul ultimlor 45 de ani numărul lor a ajuns la 170.
„Poate să consume aproape 20 de kilograme de substanță uscată pe zi şi au un uger foarte mare”, spune Gabriel Motor Gil, medic veterinar.
Animalele mănâncă numai furaje de calitate şi sunt consultate periodic de medicul veterinar.
„Avem front de furajare la discretie. Încercăm și iarna, și vara să asigurăm și nutrețuri grosiere și suculente”, precizează Iuliana Preda, şeful fermei de la Staţiunea de Cercetare din Şimnic.
Ferma se autofinanţează. Laptele prelucrat în propria fabrică a Staţiunii de Cercetare este vândut cu 1,5 lei pe litru, iar brânza produsă acolo costă foar 8 lei kilogramul.
„Dacă am vrea exemplarele astea să le vindem în două zile, în două zile le-am vinde pe toate. Sunt foarte căutate. Livrăm, în general, juninci la peste 1.500 de euro pe cap”, afirmă Constantin Găvan, directorul Staţiunii de Cercetare Şimnic.
Micii agricultori spun că nu-şi permit să cumpere o vacă din rasa Holstein-Frize, oricât de repede şi-ar putea amortiza apoi investiţia.
Vacile din rase comune sunt mult mai ieftine şi mai uşor de găsit, dar şi mult mai puţin profitabile. În medie, dau doar 15 litri de lapte pe zi.

Termoizolaţii Perfecte

TERMOIZOLATII
Tot ce aveţi nevoie pentru o protecţie termică potrivită pentru dvs. Confort termic. Rezolvam punti termice si condens.

Leave a Reply

  

  

  


*

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>