Afacere de familie: Plantația de zmeur, ce produce 50 de kg la două zile

O familie din județul Prahova cultivă zmeură, deținând o plantație de 4.000 de metri pătrați, în localitatea prahoveană Lipănești.

Plantația a fost înființată în urmă cu trei ani, iar acum, o dată la două zile, timp de peste două luni pe ani, rodește câte 50 de kilograme, după cum a spus Vasile Petrescu, proprietarul [...]

Particularităţi de creştere şi fructificare pentru zmeur

Zmeurul, în primul an de cultură diferenţiază lateral mugurii micşti, iar în al doilea an fructifică şi apoi lăstarul care a fructificat se usucă. La zmeur sunt şi soiuri remontante care sunt capabile să fructifice în septembrie pe vârful lăstarilor de creştere. Planta are o longevitate de 15-20 de ani, iar lăstarii de 2 ani.

[...]

Care-i mai rentabilă, cultivarea zmeurei sau a capsunilor? Un începător și un veteran își povestesc experiența

Cu un singur hectar se poate trăi decent în România, dar e nevoie de bani, studiu și multă muncă.

Este profitabilă creşterea zmeurii sau a căpșunelor? Ca în orice afacere, răspunsul corect este “depinde pe cine întrebi”. Începătorii, care abia au depășit efortul de învățare și au dat de profit, sunt tentați să subevalueze încasările, [...]

De ce nu stim sa ne vindem zmeura, o afacere de milioane de euro in strainatate

Romania mai ascunde o comoara pe care o nesocotim in fiecare an: mii de tone din cele mai curate fructe de padure si plante medicinale.

Fara sa miscam un deget, natura ne-a harazit cu o avere pe care noi nu dam nici doi bani si pentru care altii ne invidiaza. Cat valoreaza pentru straini [...]

Cea mai profitabilă cultură este zmeura

Investiţie pentru un hectar: 11000 euro. Costuri curente: 2000 euro. Încasări: 18000 euro. Profit din anul al doilea: 16000 de euro.

Cam aşa arată – pe scurt – reţeta descrisă de Romania Garden într-un comentariu postat la versiunea originală a articolului despre culturile profitabile pe suprafeţe mici.

Zmeura se poate da en-gross [...]

Zmeura = aliata grasilor

De culoare rosie sau roz, cu miros placut si gust acrisor-aroma, este unul dintre cele mai cautate fructe de padure

Fructele de zmeur sunt consumate atat in stare cruda, cat si in diferite preparate: dulceata, serbet, supa, inghetata, tarte, salata de fructe, sirop, marmelada, sufleuri, sosuri, ingredient in bauturi alcoolice sau nonalcoolice etc. Se serveste [...]

ZMEURUL (Rubus idaeus L.)

Suprafata cultivata este de 800 ha, iar productia este de 1000 t, zonele de cultura cele mai favorabile fiind cele de campie si colinare, cu temperaturi medii anuale de 8-10 °C si precipitatii peste 700 mm. (Arges, Prahova, Mures Cluj pe soluri cu textura mijlocie si pH 5-6,5). Este larg raspandit in Europa, SUA, Rusia.

[...]

ZMEURUL – fisa tehnica

ZMEURUL este un semiarbust (1-2 m inaltimea lastarilor) apreciat pentru fructele sale, ce se coc in lunile iunie – iulie. El se cultiva de la campie pana la mari altitudini, in zone cu precipitatii bogate si media temperaturilor anuale de 9-10°C. Zmeurul prefera spatiile semiumbrite. In arsita verii este indicata irigarea culturii de zmeur intre [...]